885 7

Каракачанов за пилотите: Че ги ръчкат, ръчкат ги

Бунт няма, въздушното пространство на страната се охранява, категоричен бе министърът на отбраната

Стопкадър: БНТ
Стопкадър: БНТ
Константин Карагьозов

Бунт в авиобаза "Граф Игнатиево" и отказ от носене на бойно дежурство от пилоти не е имало, обяви още веднъж пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му пилотите по устав са решили да не изпълняват тренировъчни полети. Докато документните проблеми около 10-те нови двигателя за "МиГ-29" обаче не бъдат изчистени, те няма да бъдат монтирани на самолетите, беше категоричен Каракачанов.

"Че ги ръчкат, ги ръчкат. Имам предвид, че най-вече всеки един подобен факт се използва за политически спекулации. - Ама отвън какво значи? - Отвън, за съжаление в България, дори когато става въпрос за национална сигурност или за отбраната на страната, опозицията и управляващи продължават да са разделени. Ето това е една стара българска болест, която до нищо добре не ни е довела", заяви Каракачанов.

По думите му има сключен договор за доставка на двигатели - четири нови и шест рециклирани. МО не ги е приело, тъй като има неизпълнение на някои от документалните изисквания по договора.

"Въздушното пространство на страната се охранява, мисията по Еър Полисинга се изпълнява", категоричен беше Каракачанов.

"Това е причина ние да не въвеждаме тези двигатели в експлоатация. Дори на новите двигатели има един датчик, който не е доставен и няма как да се лети с макар и новия двигател. Докато тези въпроси не се решат, аз няма да разреша тези двигатели да бъдат приети от МО, защото докато не изясним произхода на тези двигатели и тяхната техническа изправност, те няма да летят", допълни още министърът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВЕРТЪ
  Отговор
  1 09:13  26.10.17
  Кво ти разбира главата от авиация ,че нямало да разрешиш? Ай марш в кочината.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 11:18  26.10.17
  Нагушил си се търбух крадлив, и сега дрънкаш каквото ти разпореди Али Баба
 • 3 11:20  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ехаа
  Отговор
  4 11:42  26.10.17
  Голям разбирач си, глупак! Що не се качиш на тези 35-40 години.гробници и ако има отказ, ще те видим как ще слезеш от самолета, миришещ на л...а и повр...о!
 • jambazina
  Отговор
  5 17:51  28.10.17
  Какъв е тоя израз "ръчкат ги", повече отива на квартален пияница, отколкото на министър. Поредните палячовци във властта.
 • Краси, ОДИ да пееш с Володя Стоянор
  Отговор
  6 02:16  29.10.17
  Ако умрем ил загинем, немой да ме жалите ! Бъди сигурен Краси, нема да те жалимо. От таквози дърво и свирка не става. ЩО Е МАКЕ ВСЕ Е ЮНАК! САМОНАДЕЕЦ ! ВЪЗДУХАР ! ГЛО ВОДА СИ АКО ДА СЕ ПУКАТ ГАЩИТЕ ТИ ПО ШЕВОВИТИ.
 • 7 14:07  29.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай