464 0

Ратифицираме договора с Македония идната седмица

Интеграцията на съседните държави е приоритет за Българското председателство, категорична е Екатерина Захариева

Константин Карагьозов

Договорът за добросъседство с Македония влиза за ратификация в Народното събрание следващата седмица. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева по време на дискусия за европейското бъдеще на Западните Балкани.

Пред депутатите от две парламентарни комисии - по външна политика и по европейски въпроси, тя бе категорична, че интеграцията на съседните държави е приоритет за Българското председателство.

"Ако мога да направя аналогия с една къща, колкото и прекрасна да е тя, ако се намира в недостатъчно стабилна и сигурна община, то България никога няма да е достатъчно стабилна и просперираща, ако нашите съседи не са такива и не са членове на демократичното семейство, каквито сме ние", заяви тя, цитирана от БНР.

Захариева посочи, че темата "Западни Балкани" е много по-дългосрочна и не се изчерпва само с шестте месеца на нашето председателство и с подготовката преди него.

"Има ангажимент и на други председателства да продължат фокуса върху европейската перспектива и интеграция на Западните Балкани", каза Захариева.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай