1 550 5

От ВМРО-Карлово искат засилена охрана след циганското меле

Кражбите, побоите и убийствата в Карловско насаждат етническа нетърпимост и страх у хората

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

След кървавото меле в Баня, в което група цигани пребиха служители на горското стопанство при опит за предотвратяване на незаконна сеч, общинският съветник от ВМРО – БНД в Карлово Светлозар Янков изпрати писмо до депутата от „Обединени патриоти“ Александър Сиди. В писмото се настоява за спешни мерки за прекратяване на циганския тормоз в региона, засилено полицейско присъствие и разкриване на полицейски участъци в проблемните села в общината.

Община Карлово е една от най-големите по територия и население в България, като в същото време в нея има цели села с преобладаващо циганско население. Случаите на кражби, побои и убийства там са ежедневие, а това насажда етническа нетърпимост и страх у хората. Ето защо от ВМРО – Карлово са категорични, че е настъпил моментът за по-сериозни стъпки в посока защита интересите, живота и здравето на населението в общината.

В писмото си Янков засяга и проблема с незаконните постройки. Той предлага за награждаване пострадалите горски стражари, което ще стимулира тях и колегите им да не си затварят очите при следващи такива нарушения.

Александър Сиди от своя страна незабавно внесе питане до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Припомняме, че авторът на писмото до народния представител – Светлозар Янков, реагира с остра декларация след побоя в Баня и още тогава постави на дневен ред темата за по-сериозна охрана в общината.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Zax
  Отговор
  1 12:44  26.10.17
  Да им раздадаът автомати на горските и да им позволят да стрелят на месо!!!

  Коментиран от #2

 • снайперист
  Отговор
  2 13:01  26.10.17

  До коментар #1 от "Zax":

  Ееее не така, трябва да има ограничение и законосъобразност. Месото трябва да е тъмно и вмирисано, тогава може.
 • 3 17:14  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 17:20  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • емо73канар
  Отговор
  5 10:39  29.10.17
  А защо само на горските автомати ??? Не може ли, на всеки и където се види циганин да се отстрелва като вреден дивеч.

Напиши коментар:


Публикувай