712 3

Издават свидетелство за съдимост по служебен път

Мартин Христов

Издаването на свидетелство за съдимост ще става по служебен път. Това решиха депутатите, приемайки на първо четене законопроект, с който се намалява административната тежест. Предлага се справката за свидетелството за съдимост да се извършва чрез служебен обмен на информацията между администрациите.

Със законопроекта се цели значително намаляване на административната тежест за бизнеса и за гражданите, като се спести време и разходи във връзка с предоставянето на информация относно съдебния статус на гражданите, съобщи news.bg.

Промените ще засегнат 68 закона, в които се съдържа изискването за представяне на свидетелство за съдимост пред администрацията. Предлаганият законопроект е в изпълнение на един от основните приоритети, изведен в Програмата за управление на правителството на България за периода 2017-2020 г. - намаляване на административната тежест за гражданите и за бизнеса.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината винаги боли
  Отговор
  1 13:22  26.10.17
  Щастлив ден за всички мутри и бандити,контрола и преди го нямаше но сега е вече хептен безконтролно(пълна анархия и беззаконие)Рай за престъпниците.....

  Коментиран от #2

 • Бай Благой
  Отговор
  2 14:51  26.10.17

  До коментар #1 от "Истината винаги боли":

  Напротив....сега трудно ще има вариант за манипулация.

  Коментиран от #3

 • Истината винаги боли
  Отговор
  3 15:00  26.10.17

  До коментар #2 от "Бай Благой":

  Дай Боже да е така.

Напиши коментар:


Публикувай