367 4

Забрана: Без деца в реклами на ГМО храни

Аналогична забрана се въвежда и по отношение рекламирането на нездравословни храни и напитки

Константин Карагьозов

Парламентът прие на първо четене Закона за храните, забраняващи деца да участват в реклами на ГМО храни, предаде агенция „Фокус“. „За“ промените гласуваха 102 депутати, „против“ - 1 и „въздържали се“ – 29, с което те бяха приети на първо четене.

Предвижда се въвеждането на изрична забрана да се рекламират генетично модифицирани храни и храни, за които има нормативно въведени ограничения за употреба от деца, чрез реклами или други форми на търговски съобщения, в които като изпълнители участват деца или които представят деца, употребяващи тези храни, или са предназначени за детска аудитория.

Аналогична забрана се въвежда и по отношение рекламирането на храни и напитки, които не отговарят на изискванията за здравословно хранене, съгласно действащата нормативна уредба. Проектът на Закон за храните има за цел да гарантира висока степен на защита на здравето и интересите на потребителите по отношение на храните, както и да осигури прилагането на правото на Европейския съюз и на националните мерки в областта на храните за намаляване на сивия сектор при производството, преработката и дистрибуцията на храни.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 12:46  26.10.17
  Рекламата за маргарина е една от най-отблъскващите в това отношение! Да храниш детето си с маргарин днес е престъпление!

  Коментиран от #4

 • ГМО изрод
  Отговор
  2 12:56  26.10.17
  Без деца в реклами на ГМО храни! Да подскажа на главоците от НС-просто махат в първото изречение,...деца в рекламите на...! Толкова е просто, ама не за простаци!
 • ОВЧА ГЛАВА
  Отговор
  3 13:09  26.10.17
  Добра е идеята! Браво !
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 14:33  26.10.17

  До коментар #1 от "Пеньо":

  С кренвиршите и течният шоколад също.

Напиши коментар:


Публикувай