541 9

Осъдиха условно хирург за смъртта на пациентка

Мартин Христов

Окръжният съд в Сливен осъди на 18 месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 3 г. сливенския хирург В.П. за смъртта на пациентка.

Лекарят бе обвинен за това, че поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност – упражняване на лекарска професия, представляваща източник на повишена опасност, е нарушил правилата на Медицински стандарт, като не оказал своевременно качествена медицинска дейност и осъществил действия, довели до смъртта на 46-годишната Красимира С. от сливенското село Сотиря, съобщиха от държавното обвинение.

По време на операция хирургът не е извадил незабавно троакара (инструмент за лапароскопски операции - бел.ред.), за да провери причината за непълноценното му действие, а е продължил натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия на пациентката.

Освен това лекарят не е направил всичко необходимо за оперативното възстановяване на целостта на стената на артерията и е допуснал продължаване кръвозагубата от наранения съд. В резултат на това е последвала масивна кръвозагуба, довела до развитие на ДИК-синдром, с което е причинил смъртта на жената на 22 март 2013 г.

Присъдата на Окръжния съд в Сливен бе постановена след заседание, което бе проведено по реда на съкратеното съдебно следствие и може да бъде обжалванa пред Апелативен съд Бургас.

Сливен / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:16  26.10.17
  ПОРЕДНАТА ГАВРА С БЪЛГАРСКИЯТ ПАЦИЕНТ!!!
 • Анонимен
  Отговор
  2 14:19  26.10.17
  ПОРЕДНАТА ГАВРА С БЪЛГАРСКИ МЕДИК !!!
 • тъпанар
  Отговор
  3 14:39  26.10.17
  Условно?! В Сливен е страшно да отидеш на лекар, а тия ги наказват Условно?! Там няма рентгенолог който да може да разчете снимка, там няма хирург, който да знае какво се прави със скалпела, няма хигиена - нищо няма... там е опасно да отидеш на лекар! Болниците в Сливен са пълни с бацили, както ровят в гърлото на циганин, после и във вашето ще бръкнат - там е нещо страшно!

  Коментиран от #4

 • доволен пациент
  Отговор
  4 16:31  26.10.17

  До коментар #3 от "тъпанар":

  Някой да те кара да ходиш при лекарите ? Все пак ходенето при лекаря е доброволен акт! Щом разбираш повече от рентгенолозите ,хирурзите.... оправяй се сам както си знаеш!

 • тъпанар
  Отговор
  5 16:56  26.10.17
  Доволен бил, дай Боже да попаднеш на сливенски некадърен лекар - в цяла България не зачитат сливенските изследвания, сигурно и не знаеш... нали си медицинско лице и то в Сливен, иначе няма изобщо да седнеш да си доволен :D ... доброволно било... некадърници неграмотни!

  Коментиран от #6, #9

 • доволен пациент
  Отговор
  6 17:04  26.10.17

  До коментар #5 от "тъпанар":

  Всички лекари са с дипломи от едно и също място !!! Който не му харесва да не ходи на лекар -баячки колкото щеш!!! За БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР САМО НАЙ ДОБРО!!!
 • Гост
  Отговор
  7 18:44  26.10.17
  В БГ , по - отговорна и неблагодарна работа от работата на медицинския работник , НЯМА ! Системата е тотално СБЪРКАНА ! Много колеги напуснаха и продължават да напускат , именно заради сбърканата система !
 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  8 22:17  26.10.17
  ОПЕРАЦИЯТА УСПЕШНА....АМА ПАЦИЕНТА УМРЯ......
 • Григорий Цамблак
  Отговор
  9 08:22  27.10.17

  До коментар #5 от "тъпанар":

  Хубаво че си постнат като "тъпанар" Това обяснява много неща ! Явно не знаеш как се става лекар ? За колко време се завършва и че се учи цял живот!!! НО ЗА "ТЪПАНАР" ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !!!

Напиши коментар:


Публикувай