1 152 8

Разкази след потопа: 8 пъти звънях на 112, никой не дойде

Село Черни връх в Бургаско е почти напълно унищожено от наводненията

Константин Карагьозов

"Осем пъти звънях на телефон 112, докато съседката викаше за помощ, но никой не дойде", разказва пред bTV Станка Александрова, жителка на село Черни връх в Бургаско, едно от най-тежко пострадалите селища при наводненията.

"Страшно е в Черни връх, къщите на съседите падаха една след друга, а никой не дойде да ни помогне. Защо е "Гражданска защита"? Аз си изпълнявам служебните задължения на работа. Трябваше и те да направят същото", гневи се съпругът ѝ Павел Александров.

„В 23:30 часа изгасна токът. Започна да вали. Съпругът ми звънна от работа, за да ме пита как съм. Предупреди ме да не слизам по стълбите, да не ходя на първия етаж. Към 2:50 часа ми звънна по телефона съседката, за да ми каже, че Танчето вика за помощ. Водата им е до кръста и не могат да мръднат. Звънях 8 пъти на 112 до 4 часа. Към 4 часа чух „Помощ“. Нещо гръмна и повече не се чу нищо“, разказва Станка. "Предупредих дежурния на 112, че няма да ги заварят живи, но никой не дойде", споделя с мъка Станка Александрова.

„Мъжът ми бе до кръста във вода. Машината я видяхме около 6 часа, но далече. Няма и тухла от къщата, в която са били Танчето и съпругът ѝ. Ако бяха дошли, щяха да спасят и двамата“, добавя още потърпевшата.

Черни връх е едно от най-пострадалите села. То е почти напълно унищожено. Вълната е съборила няколко постройки. В една от тях е била жената, която все още се издирва. Мъжът ѝ е намерен с инсулт до съборената им къща. Бил е спасен от екипите. Закаран е в критично състояние в бургаската болница, но жена му все още се издирва.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Квак
  Отговор
  1 14:00  26.10.17
  Управниците се молят за повече такива бедствия за да умират хората и да се води нещастен случай за да се изпълнява планът за унищожението на населението и никои за нищо както винаги не е виноват
 • Gost
  Отговор
  2 14:16  26.10.17
  Оня кавал кмета пак да излезе с табелата най добър град
 • али
  Отговор
  3 14:57  26.10.17
  ако беше по онова БАЙ ТОШОВО време дали щеше да е така.ДОСТА ШЕФОЕВЕ ЩЯХА ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ СЪС СТОЛА СИ.
 • Шаро
  Отговор
  4 15:26  26.10.17
  Срам, срам...!!! 100 000 полицаи, 30 000 армия, 112...и 1 тиква пожарникар-Премиер!ХОРА, ЗАЩО ГИ ХРАНИМ????

  Коментиран от #5


 • гост
  Отговор
  5 14:16  27.10.17

  До коментар #4 от "Шаро":

  Никой не ни пита. Само Слави го направи и му заплюха референдума. Виж в Каталуния какво стана 90% класували, а у нас бяха малко над 30%. Като искаш да направиш и малко промяна, ходиш и гласуваш. Говорих с много хора тогава и все нехаеха като казваха :хм, и да отида да гласувам, все тая. И не отиват, не се интересуват, само ги вълнува дизел да има за тровещия голф и пари за цигарки, псувните по живота си ги има така или инак.
 • А КАК КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛАТА РЕАГИРАХА
  Отговор
  6 14:40  27.10.17
  НАЛИ затуй е КМЕТА ! Да реагира, да оцени обстановката, да организира жителите, да вземе решение, да обезпечи на първо. време опазване на жителите , да потърси помощ от района, от окръга, да се включи в борбата да е между хората. КОИ СА ТЕЗИ КМЕТОВЕ И ДА ИМ СЕ АНАЛИЗИРА ДЕЙНОСТТА ! ОКРЪГА СЪЩО СА ЗАТЛЪСТЯЛИ а за СОФИЯ НЕ ЧАКАЙТЕ ОТ УМРЯЛ ПИСМО.
 • НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА
  Отговор
  7 14:54  27.10.17
  НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВА, ИМАМЕ ПАРТИЙНИ ШАЙКИ ОЗАКОНЯВАЙКИ ГРАБЕЖА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА. МАЛКО ЛИ НИ Е 30 год. ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ? ЧОРБАДЖИЙСЧО ВРЕМЕ СТАНА И БЕДНА БЕЗПОМОЩНА НИКОМУ НЕНУЖНАМАСА ЧОВЕШКА МАСА. НА КАКВО И НА КОГО СЕ НАДЯВАМЕ. НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ. НА КОГО, НА БОЙКО, НА ПАРЛАМЕНТА ИЛИ ПРЕЗИДЕНТА ? МЪРТВИ ОРИЕНТАЛСКИ ДУШИ. НЯМА Я ЕВРОПА ! НЯМА Я ДЕМОКРАЦИЯТА ! ИМА ПУСТЕЕЩИ СЕЛА ! БЪЛГАРИЯ ГАСНЕ !
 • Гого
  Отговор
  8 14:17  28.10.17
  За какво ни е полицията армията и пожарната само заплати ли да получават?

Напиши коментар:


Публикувай