548 0

Изграждат приемна на III-то РУП в район "Северен"

Събитието уважи и вицепремиерът Валери Симеонов

Снимка: Район Северен
Снимка: Район Северен
Светослава Ингилизова

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев официално днес даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждане на приемна на III-то РУ “Полиция” при ОД на МВР - Пловдив на ул. “Дилянка” № 15 в кв.“Тодор Каблешков” (Шекер махала).

На събитието присъстваха вицепремиерът – Валери Симеонов, кметът на Община Пловдив - инж. Иван Тотев, областният управител на Област Пловдив – Здравко Димитров, омбудсманът на Община Пловдив – Борислав Стаматов, директорът на Областна Дирекция на МВР - Пловдив – Атанас Илков и началникът на III-то РУ „Полиция” при ОД на МВР - Пловдив - главен инспектор Никола Симов.

Още през месец август тази година вицепремиерът Валери Симеонов и кмета на район "Северен" инж. Ральо Ралев се срещнаха с граждани от Пловдив, с които обсъдиха поставени от тях проблеми с ромското население в квартал "Тодор Каблешков", известен като Шекер махала, а именно: незаконното строителство, нерегламентирания шум и битовата престъпност в пловдивския квартал. Тогава се стигна до решение, че трябва да се възстанови приемната на III-то РУ “Полиция” при ОД на МВР – Пловдив, съществувала на ул. “Дилянка” № 15 до преди 2012 г., с оглед по-голям контрол върху местното население.

След като се извършат строително-ремонтните дейности по приемната, в квартала вече ще дежурят 3-ма полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред и ще се грижат за спокойствието на живущите в квартала.

Предприети бяха и действия по премахване на незаконното строителство в Шекер махала, в акция през м. септември, когато бяха съборени 10 незаконни постройки, завзели южния тротоар на ул. “Дилянка”. Това бе първата вълна на масово събаряне на незаконни постройки в квартала. “Но всичко това са разходи за районната администрация и ще ми трябват още средства за извършването на тази дейност” – коментира Ралев.

Пловдив / България


Напиши коментар:


Публикувай