26 Октомври, 2017 16:00 1 266 17

Симеонов: Действията на пилотите граничат с национална измяна

  • валери симеонов-
  • пилоти-
  • национална измяна

Трябва да има уволнения, смята вицепремиерът

Симеонов: Действията на пилотите граничат с национална измяна - 1
Снимка: БТА

За мен действията на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти в Пловдив като подчерта, че това е неговото лично мнение, не на правителството.

Според него, за отказа на летците да изпълняват тренировъчни полети е трябвало да има уволнения.

"Като бивш военен и от семейство на такъв не мога да си помисля, че военен, независимо дали летец, пехотинец или танкист, ще откаже да изпълни воинския си дълг, независимо дали в мирно или военно време, защото бил неразположен", коментира вицепремиерът.

От държавното обвинение вчера съобщиха, че не са установени каквито и да е данни за престъпление на авиобаза "Граф Игнатиево". Проверка показала, че няма данни за откази да се изпълняват задачи, както и за „бунт“ на летателния и техническия състав.

По думите на Симеонов военните трябва да изпълняват воинския си дълг и затова те се подчиняват на едни по-особени закони - устави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    33 4 Отговор
    А,действията на политическия елит по време на демокрацията е национално предателство ,наказуемо със смърт.
  • 2 Девон

    11 29 Отговор
    Ако искаме да имаме армия ВВС ... трябва да има наказани !

    За цивилните едно такова действие би означавало -няма да плащам данъци защото съм неразположена!!!
  • 3 неутрален

    23 11 Отговор
    Тоя "разбира от всичко", а неговото и на останалите предатели патриотари не е ли измяна, ама е сладка властта особено като се коалираш с Тиква. Краденето и беззаконията им са неограничени!
  • 4 Никога повече

    10 11 Отговор
    Военен съд за всеки носещ пагон със склонност за измяна на България, ЕС и НАТО! Лустрация и разобличаване на целия кадрови състав с принадлежност към службите на тоталитарния комунистическия режим!
  • 5 jambazina

    16 6 Отговор
    А това дето крадете и лъжете като невидели не е ли държавна измяна м@@# д@ ###
  • 6 ШмъркАн

    16 3 Отговор
    А действията на политиците вече 25 години?
    Приватизабията на Мурджо Костов?
    А Бай Суджук и санирането за милиарди не е ли престъпление?

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 3395

    7 6 Отговор
    Още едно неразположение и марш къв селскостопанската авиация.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТИЛЯКА

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "ШмъркАн":

    ТООООЧНО ТАКА 30 Г. КРАДЪТ И ЛЪЖАТ КРАДЪТ И ЛЪЖАТ СИГУР ТВА СПОРЕД СИМЕОНОВ Е ПОХВАЛНО.
  • 11 Кольо

    3 6 Отговор
    Г-н Симеонов е прав, това е грубо нарушение на устава и правилниците за военна служба! Кой дава право на боен пилот да взема отношение по инвестициите в нова техника за армията. Това е работа на тези, които могат да вземат решения по въпроса. Останалото са груби провокации, явно покровителствани отвисоко!

    Коментиран от #15

  • 12 Nasko

    5 1 Отговор
    Направете директора на Пирогов,шеф на ВВС и тои с чувство за изпьлнен дьлг и лакейска смиреност ще уволни всички военни пилоти! Такива команващи трябват на страната!
  • 13 Къртев

    4 2 Отговор
    Абе тоя, на всякя манджа меродия (да не кажа другото). Как не му писна да се излага този клоун? Кой го вкара в управлението този? Кой го припозна, като патриот този човек? Как може да сме такъв народ, че да позволим такъв човечец да ни е вицепремиер? Мен ме е срам от този, хем не съм гласувал за него. Махнете го или поне по медиите не го показвайте.
  • 14 Чавдар войвода

    2 3 Отговор
    Комунистическите тролове, отново във вихъра си. Иначе няма съмнение, че тази подривна дейност е дело на безродниците от БСП/БКП, по нареждане на другаря генерал Решетников. Уставът на въоръжените сили трябва да се приложи, и саботьорите да се разжалват до редник. След това, 5 години в дисципа.
  • 15 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кольо":

    Имаш тоталитарно глупаво мислене... квото кажел Боко, квото кажел Симеонов и хоп - това ли е правилното? Истината е, че тия тоталитарни мафиотчета на власт от десетки години, то и преди столетия е все така, не питат народа, не питат опита, практиката, често, а вземат своите решения на база интереса и кефа си...най-често да лапкат власт и парици и активи. Кой друг, ако не един практик пилот може да даде оценка на качествата на самолет? Че само техническите данни не потвърждават възможностите на самолета. Да вземем Миг-35, един напълно непознат като потенциал самолет, ако четеш само конструктивни данни, а на практика може толкова паралелни неща, както и промяна на посоката на движение траектория за миг, буквално като от старт, нещо неизпълнимо за повечето други самолети по света. Колкото до термина "национално предателство", той е обхватен. Валери го удря на краен "патриотизъм", а това също е обхватен жаргон и води до грешки често. Не си патриот, ако просто наказваш непослушните на теб, а ако разбереш проблема и го решиш правилно! На какво да летят летците - да попитаме Валери? Грипени не им купихте, но вдигате с по 800 лева заплати на зам.министри? Старите МИГове са изпотрошени и за ремонт. Валери, носи пилотите на ръце, че белким полетят...!

    Коментиран от #16

  • 16 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жужу":

    И още нещо, да добавя: Не е нещо нетипично да си "неразположен" да полетиш - това е неочакванно физиологично състояние,, породено от известни или неизвестни причини... Ако тоталитариста Валери не го разбира, не става и за каруцар, камо ли за Министър. Може да се дължи причината, на много неизвестни източници - замърсена вода, застояла храна, магнитни бури, настинка от течение и др...и наистина пилотите може да не са в подходящо състояние да тренират този ден или няколко. Затова си има лекарски прегледи, а не "уволнение" щото някой си бил краен фанатик ДС ченге или ефрейтор зомби! Умните хора търсят причината за проблема, а не налагат санкции моментално! Ако са се напили на работа и не летят, вече е сериозен гаф! Но, ако са пили "уран-ова" водица или арсен, с каквото гощава НЯКОЙ населението не веднъж досега, може да не са в състояние да летят и да ги свива стомаха яко...? Валери, а не е ли национално предателсво, да се уволнява някой, преди да е изследвана причината за делата му? Всяко "престъпление" изисква Прокуратура-Следствие-Прокуратура-Съд! Тоест - Разследване-Факти-Оценка-Присъда! Ти ако имаш болки в стомаха би ли пилотирал Миг или Еф? Ами ако те присвие и тръгнеш при виража към Земята и от болка не реагираш навреме? Вие политиците сте просто неправилни от много години! Разбира се, това го страдаме и плащаме хората тук - народо...с живот, пари, пропуснати ползи. Но вие не сте реални икономисти - не знаете цената на живота... А той няма цена. Но им
  • 17 Жужу

    0 0 Отговор
    О-о-о, г-н Симеонов, неека да попитаме: - Защо няма пари за нови самолети, униформи на полицаи, пожарникари и други важни неща, но моля, да ни отговориш: - Защо се наливат милиони, в непрестанни текущи ремонти на улици, магистрали, развалят се готови нови запазени плочки и се подменят с други, както и чии са фирмите, кой ги притежава реално и защо твоят ортак Баце налива такива колосални средства в тези ненужни ремонти? Защо няма осъден нито един строител взел пари за строежа на пътен и друг участък, но създал некачествен продукт без гаранция поне от 5 и нагоре години? ЗАЩО, г-н "ПАТРИОТ"???? Защо се вдигат доходи на номенклатурни кадри из министерства, парламент, а се оставят примерно лекари, полицаи, пожарникари, производственна сфера на Економикса без увелиичение? Защо се наливат пари в напълно невъзвръщаеми за бюджета неща? Нима е патриотизъм да се плаща на някого, че искал 2-3 и повече деца, другите да му плащат кефа? А същевременно, невинни хора да работят и плащат кефа на деца, чаавета раждащи чаавета? Е, "патриоте", ами държавното залесяване на гори, които са подпалени, за да се извърши "санитарна" сеч, впоследствие не един палеж е от това? Малко от пожарите са спонтанни от немарливост или неизбежност на деяние. А, ти ни отговори, а после плюй летците, че не искали да летят от неразположение! Вие политиците да не би да сте разположени да ни помогнете с нещо повечето? Малко са полезните за нас хората тук ваши решения, включвам и соц-концлагера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове