905 17

Симеонов: Действията на пилотите граничат с национална измяна

Трябва да има уволнения, смята вицепремиерът

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

За мен действията на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти в Пловдив като подчерта, че това е неговото лично мнение, не на правителството.

Според него, за отказа на летците да изпълняват тренировъчни полети е трябвало да има уволнения.

"Като бивш военен и от семейство на такъв не мога да си помисля, че военен, независимо дали летец, пехотинец или танкист, ще откаже да изпълни воинския си дълг, независимо дали в мирно или военно време, защото бил неразположен", коментира вицепремиерът.

От държавното обвинение вчера съобщиха, че не са установени каквито и да е данни за престъпление на авиобаза "Граф Игнатиево". Проверка показала, че няма данни за откази да се изпълняват задачи, както и за „бунт“ на летателния и техническия състав.

По думите на Симеонов военните трябва да изпълняват воинския си дълг и затова те се подчиняват на едни по-особени закони - устави.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 16:05  26.10.17
  А,действията на политическия елит по време на демокрацията е национално предателство ,наказуемо със смърт.
 • Девон
  Отговор
  2 16:14  26.10.17
  Ако искаме да имаме армия ВВС ... трябва да има наказани ! За цивилните едно такова действие би означавало -няма да плащам данъци защото съм неразположена!!!
 • неутрален
  Отговор
  3 16:16  26.10.17
  Тоя "разбира от всичко", а неговото и на останалите предатели патриотари не е ли измяна, ама е сладка властта особено като се коалираш с Тиква. Краденето и беззаконията им са неограничени!
 • Никога повече
  Отговор
  4 17:12  26.10.17
  Военен съд за всеки носещ пагон със склонност за измяна на България, ЕС и НАТО! Лустрация и разобличаване на целия кадрови състав с принадлежност към службите на тоталитарния комунистическия режим!

 • jambazina
  Отговор
  5 17:15  26.10.17
  А това дето крадете и лъжете като невидели не е ли държавна измяна м@@# д@ ###
 • ШмъркАн
  Отговор
  6 17:21  26.10.17
  А действията на политиците вече 25 години? Приватизабията на Мурджо Костов? А Бай Суджук и санирането за милиарди не е ли престъпление?

  Коментиран от #10

 • 7 17:56  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3395
  Отговор
  8 18:10  26.10.17
  Още едно неразположение и марш къв селскостопанската авиация.
 • 9 18:51  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТИЛЯКА
  Отговор
  10 19:08  26.10.17

  До коментар #6 от "ШмъркАн":

  ТООООЧНО ТАКА 30 Г. КРАДЪТ И ЛЪЖАТ КРАДЪТ И ЛЪЖАТ СИГУР ТВА СПОРЕД СИМЕОНОВ Е ПОХВАЛНО.
 • Кольо
  Отговор
  11 20:29  26.10.17
  Г-н Симеонов е прав, това е грубо нарушение на устава и правилниците за военна служба! Кой дава право на боен пилот да взема отношение по инвестициите в нова техника за армията. Това е работа на тези, които могат да вземат решения по въпроса. Останалото са груби провокации, явно покровителствани отвисоко!

  Коментиран от #15

 • Nasko
  Отговор
  12 20:39  26.10.17
  Направете директора на Пирогов,шеф на ВВС и тои с чувство за изпьлнен дьлг и лакейска смиреност ще уволни всички военни пилоти! Такива команващи трябват на страната!
 • Къртев
  Отговор
  13 04:04  27.10.17
  Абе тоя, на всякя манджа меродия (да не кажа другото). Как не му писна да се излага този клоун? Кой го вкара в управлението този? Кой го припозна, като патриот този човек? Как може да сме такъв народ, че да позволим такъв човечец да ни е вицепремиер? Мен ме е срам от този, хем не съм гласувал за него. Махнете го или поне по медиите не го показвайте.

 • Чавдар войвода
  Отговор
  14 09:34  27.10.17
  Комунистическите тролове, отново във вихъра си. Иначе няма съмнение, че тази подривна дейност е дело на безродниците от БСП/БКП, по нареждане на другаря генерал Решетников. Уставът на въоръжените сили трябва да се приложи, и саботьорите да се разжалват до редник. След това, 5 години в дисципа.
 • Жужу
  Отговор
  15 07:07  28.10.17

  До коментар #11 от "Кольо":

  Имаш тоталитарно глупаво мислене... квото кажел Боко, квото кажел Симеонов и хоп - това ли е правилното? Истината е, че тия тоталитарни мафиотчета на власт от десетки години, то и преди столетия е все така, не питат народа, не питат опита, практиката, често, а вземат своите решения на база интереса и кефа си...най-често да лапкат власт и парици и активи. Кой друг, ако не един практик пилот може да даде оценка на качествата на самолет? Че само техническите данни не потвърждават възможностите на самолета. Да вземем Миг-35, един напълно непознат като потенциал самолет, ако четеш само конструктивни данни, а на практика може толкова паралелни неща, както и промяна на посоката на движение траектория за миг, буквално като от старт, нещо неизпълнимо за повечето други самолети по света. Колкото до термина "национално предателство", той е обхватен. Валери го удря на краен "патриотизъм", а това също е обхватен жаргон и води до грешки често. Не си патриот, ако просто наказваш непослушните на теб, а ако разбереш проблема и го решиш правилно! На какво да летят летците - да попитаме Валери? Грипени не им купихте, но вдигате с по 800 лева заплати на зам.министри? Старите МИГове са изпотрошени и за ремонт. Валери, носи пилотите на ръце, че белким полетят...!

  Коментиран от #16

 • Жужу
  Отговор
  16 07:20  28.10.17

  До коментар #15 от "Жужу":

  И още нещо, да добавя: Не е нещо нетипично да си "неразположен" да полетиш - това е неочакванно физиологично състояние,, породено от известни или неизвестни причини... Ако тоталитариста Валери не го разбира, не става и за каруцар, камо ли за Министър. Може да се дължи причината, на много неизвестни източници - замърсена вода, застояла храна, магнитни бури, настинка от течение и др...и наистина пилотите може да не са в подходящо състояние да тренират този ден или няколко. Затова си има лекарски прегледи, а не "уволнение" щото някой си бил краен фанатик ДС ченге или ефрейтор зомби! Умните хора търсят причината за проблема, а не налагат санкции моментално! Ако са се напили на работа и не летят, вече е сериозен гаф! Но, ако са пили "уран-ова" водица или арсен, с каквото гощава НЯКОЙ населението не веднъж досега, може да не са в състояние да летят и да ги свива стомаха яко...? Валери, а не е ли национално предателсво, да се уволнява някой, преди да е изследвана причината за делата му? Всяко "престъпление" изисква Прокуратура-Следствие-Прокуратура-Съд! Тоест - Разследване-Факти-Оценка-Присъда! Ти ако имаш болки в стомаха би ли пилотирал Миг или Еф? Ами ако те присвие и тръгнеш при виража към Земята и от болка не реагираш навреме? Вие политиците сте просто неправилни от много години! Разбира се, това го страдаме и плащаме хората тук - народо...с живот, пари, пропуснати ползи. Но вие не сте реални икономисти - не знаете цената на живота... А той няма цена. Но им
 • Жужу
  Отговор
  17 11:35  28.10.17
  О-о-о, г-н Симеонов, неека да попитаме: - Защо няма пари за нови самолети, униформи на полицаи, пожарникари и други важни неща, но моля, да ни отговориш: - Защо се наливат милиони, в непрестанни текущи ремонти на улици, магистрали, развалят се готови нови запазени плочки и се подменят с други, както и чии са фирмите, кой ги притежава реално и защо твоят ортак Баце налива такива колосални средства в тези ненужни ремонти? Защо няма осъден нито един строител взел пари за строежа на пътен и друг участък, но създал некачествен продукт без гаранция поне от 5 и нагоре години? ЗАЩО, г-н "ПАТРИОТ"???? Защо се вдигат доходи на номенклатурни кадри из министерства, парламент, а се оставят примерно лекари, полицаи, пожарникари, производственна сфера на Економикса без увелиичение? Защо се наливат пари в напълно невъзвръщаеми за бюджета неща? Нима е патриотизъм да се плаща на някого, че искал 2-3 и повече деца, другите да му плащат кефа? А същевременно, невинни хора да работят и плащат кефа на деца, чаавета раждащи чаавета? Е, "патриоте", ами държавното залесяване на гори, които са подпалени, за да се извърши "санитарна" сеч, впоследствие не един палеж е от това? Малко от пожарите са спонтанни от немарливост или неизбежност на деяние. А, ти ни отговори, а после плюй летците, че не искали да летят от неразположение! Вие политиците да не би да сте разположени да ни помогнете с нещо повечето? Малко са полезните за нас хората тук ваши решения, включвам и соц-концлагера.

Напиши коментар:


Публикувай