723 3

Таксиметрови шофьори излязоха на протест

Жълтите коли обикаляха около сградата на Столична община

Мартин Христов

Таксиметрови шофьори излязоха на протест заради високия данък "такси", който трябва да плащат и за начина, по който таксата се събира. Жълтите коли обикаляха около сградата на Столична община с надути клаксони, а малка група със свирки бе застанала пред самия вход.

С протестните действия таксиметровите шофьори целят да предизвикат свикване на извънредно заседание, на което данъкът да бъде преразгледан, пише novini.bg.

Представителите на бранша са недоволни, че парите чиято цел е била да се облагороди работната среда, в това число да се подобри състоянието на стоянките, тоалетните и инфраструктурата изчезват и нищо не се прави.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  1 23:36  26.10.17
  Ако данъкът ви е висок, то никой не ви кара на сила да сте таксиметрови шофьори. Като помпите сметката на хората не се оплаквате, а сега ви докриве.
 • Къртев
  Отговор
  2 03:50  27.10.17
  Данъкът не е висок, но като е данък такси да се прави нещо в тази насока. А не само 15 табели с надпис "TAКСИ" на места, където не е нужна тази услуга. А по повод коментара на #1 това, за помпите е незаконно и подлежи на санкции. В крайна сметка от всяко такси общината събира по 850лв + 60лв( не знам за какво) + корпоративен данък в/у оборота + пътен данък за автомобила и това е от около 8000 автомобила. В крайна сметка само няколко сини табели, на които пише "ТАКСИ". И когато такси спре на удобно и безопасно за клиентите място, веднага се появява общинска полиция и го санкционира. Защо не се направят истински стоянки, които да са удобни за клиента и да не пречат на движението на останалите автомобили.
 • Иванчо
  Отговор
  3 09:22  27.10.17
  Таксиджиите първо да си подобрят личната хигина и тази на колите; после да спрат да помпат и да лъжат; на трето място да са по-любезни и да не се оплакват, защото, както е написал първият човек, никой не ги кара да са таксиджии.

Напиши коментар:


Публикувай