824 23

Президентът във фейсбук: Искат от доблестни мъже поведение на камикадзе

Достойни българи са обвинявани в алчност, пише Радев

Румен Радев
Румен Радев
Светослава Ингилизова

Напрежението в сектор „Сигурност“ е тревожно, а кадровата криза в Българската армия се изостря, заяви президентът Румен Радев.

В профила си във фейсбук държавният глава написа още:

"Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини. Политическите реакции на проблема са неадекватни. Достойни българи са обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение. Много от тях рискуват живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони. Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият патос не може да замести управленските решения".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост с име
  Отговор
  1 19:53  26.10.17
  Радев я си кажи ти ли ги наговори?
 • Европеец
  Отговор
  2 19:53  26.10.17
  Типичен комунист!Той пали летците за Грипен,а сега друг му виновен!:)
 • МВР
  Отговор
  3 19:54  26.10.17
  БРАВО Г-Н ПРЕЗИДЕНТ МЪЖКА ДУМА НЕ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ПРОДАЖНИЦИ КОИТО РАЗБИХА АРМИЯ .ПОЛИЦИЯ И СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ С МОШЕНИЦИТЕ ЧЕ И СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ И СИ СЛАГАТ МИНИСТРИ НА МВР КОИТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО ОТ МВР НО ТАКИВА МИНИСТРИ ИМ ТРЯБВАТ ПОСЛУШНИ

  Коментиран от #13, #14

 • Управия няма и няма....
  Отговор
  4 19:56  26.10.17
  За да не гласувам за президентка Робокоп,гласувах за президент командван от червената Курнелия,в края на краищата се получи 2 в едно...

  Коментиран от #6


 • Жоро
  Отговор
  5 20:35  26.10.17
  Каква е тази държава в която силовите структури могат да стачкуват? Това ли са българските офицери? Май армията и полицията са детски градини!
 • случаен
  Отговор
  6 20:36  26.10.17

  До коментар #4 от "Управия няма и няма....":

  Ти си плащай редовно данъците и вари парцуца.За умни хора не давай мнение.
 • Аяжо
  Отговор
  7 20:49  26.10.17
  Искаме удвояване на линейките и екипите в Спешна помощ, поне една детска болница в София, магистрала Хемус и т.н.
 • 8 21:22  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Райчев
  Отговор
  9 23:32  26.10.17
  Чакайте, герб първо трябва да си направят далаверата... после парламента ще отпусне някоя скромна сума по темата с която привидно ще се създаде усещане че за сигурността се прави нещо и така....
 • е това е
  Отговор
  10 00:38  27.10.17
  "Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи" Много точно казано -Браво !!!
 • Къртев
  Отговор
  11 03:16  27.10.17
  Аз гласувах за президента Радев, защото беше задължително, а нямаше и избор. Не исках да е Цеца. То пък се оказа, че съм гласувавал за достоен чавек, който въпреки пристрастието си не се уплаши да изкаже мнение и позиция. Браво г-н Президент, ако продължавате така, Ви очаква светло политическо бъдеще. Каква ирония, летец, здраво стъпил на земята.

  Коментиран от #21

 • РАНО Е ЗА - БРАВО Г-н Президент!
  Отговор
  12 03:51  27.10.17
  Държавата ни е както в Саваната , лъва е захапал ребрата за врата! Тъй и днес БЪЛГАРИЯ е разорена, започнала, окрадена, заграбени и без АРМИЯТА която имахме а сега не сме в състояние да създадем. НАТО безвъзмездно не ни дава а и дори 2% от СГП да отчисляване от нас годишно искат. СТЯГАТ НИ ЗА ПРЕДЕН ЕШАЛОН СРЕЩУ РУСИЯ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ САЩ ГОРЕЩИ КЕСТЕНИ НЕ СБИдРА! КАК ВСЕ ТАКА СТАВА ЧЕ КОКА ОБЛАЦИ НАД ЕВРОПАТА НАДВИСНАТ, ПО КАКВА НУЖДА И ПРИЧИНА ВСЕ СМЕ СРЕЩУ НАШАТА СЛАВЯНСКА РОДНИНА ! СТО ГОДИНИ СМЕ СЪС ЗАПАДА И НИ ЕДНА ГАЙКА, НИ ЕДНА МАШИНА, НИ ЗАВОДКА НИ АГРАРНА ТЕХНОЛОГИЧНА ЛИНИЯ ВИДЯХМЕ. РУСИЯТА НИ НАПРАВИ ХОРА СЪС САМОЧУВСТВИЕ И ДЪРЖАВА ГОРДА. ПО ЗЛА УЧАСТ ЛИ Е ИЛИ УРИСИЯ , НЕ ВАРОДА А ЧОРБАДЖИИТЕ НИ ВСЕ СА СРЕЩУ РУСИЯ. ДОЛНА, ПОДЛА, ГАДНА ГНУСОТИЯ - ХАПЕМ И ПЛЮЕМ ПО РЪКАТА ДЕТО ПРАВИЛА НИ Е САМО ДОБРО. ДА ТЕ СРАМ ДА КАЖЕШ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН СЛАВЯНИН И С РУСИЯ СМЕ ЕДНО. СРАМУВАМ СЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ И МИ МЪЧНО ЗА СЪДБАТА НИ ДНЕС, КОЯТО НЕЗАСЛУЖАВАМЕ И ВОЙНАТА С РУСИЯ ЗА КОЯТО СЕ СТЯГАМЕ. АНАТЕМА УПРАВНИЦИ ! АНОТЕМА ! ИДВАТ ЛОШИ ВРЕМЕНА . НИТО ВИЕ ДА СТЕ ЖИВИ, НИТО НИЕ ДА СМЕ С ВАС ! СЛАВА РОССИИ !
 • ДА СЪБИРА ЗАПАСНИТЕ БЛИЗО ДО СЕБЕ СИ
  Отговор
  13 04:12  27.10.17

  До коментар #3 от "МВР":

  ИНАЧЕ, МУТРАГЕНЙОВЦИТЕ ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ НЕГО ! РАДЕВ СИЛАТА Е ВЪВ ВОЙСКАТА И С РУСИЯ ! ИНАЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРОКОПСИЯ ! ВСИЧКО ВЪРВИ НА РАЗСИПИЯ ! СБИРАЙ КОМАНДИРИТЕ СКОЛО СЕБЕ СИ И НАРОДА ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИ, ЩОМ ГЛЕДАШ ВА ИЗТОК С ДОБРИ ОЧИ !
 • ИЛИ С НАРОДА ИЛИ НА ЕШАФОДА
  Отговор
  14 04:19  27.10.17

  До коментар #3 от "МВР":

  КАЗВА СЕ ДЖОЗЕФ ГИЛОТИН, ДЕПУТАТ ВЪВ ФРАНЦИЯ, ПРЕДЛОЖИЛ ХУМАННО , ЛИБЕРАЛНО И ДЕМОКРАТИЧНО , ГАЛАНТИРАНО БЪРЗО ОТДЕЛЯНЕ НА ТЯЛОТО ОТ ОНОВА ОТ КОЕТО ТО СТРАДА. ОКАЗАЛО СЕ ЧЕ ПОМАГА. ДОРИ ЛЮДОВИК СИ ПРЕХАПАЛ ЕЗИКА ! И ПРИ НАС НА ТАМ ВЪРВИ А НЕ КЪМ БИГ БРОДЕР!
 • БРАВО РАДЕВ НАПРАУ ГИ ЗАКОВА
  Отговор
  15 04:27  27.10.17
  ЗАБИ КОНТРИРА И ЗАКОПА ИЗПОЛЗВАЙКИ ТЕХНИТЕ АРГУМЕНТИ ПРОТИВ САМИТЕ ТЯХ/ БОКО СИМИОНОВ И МАКЕТО/ . ТОА ПЪТ СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА И ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ ГОРЧИВО ВСЕКИ ПЪТ КЪТ СИ ОТВАРЯТ УСТАТА.
 • Варшавски редник
  Отговор
  16 06:11  27.10.17
  Един доблестен мъж,още повече офицер от БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,никога,ама никога няма как да каже,че е неразположен!Армията ни никога не е блестяла с материалната си част,но никога не е отстъпвала пред никой.Сега няма никой срещу нея,а тя абдикира от войнския си дълг.Вие не сте войни,вие сте по.ияри и то продажни!Срам за Българската армия сте вие,за военен трибунал сте.
 • Шляхтиц
  Отговор
  17 08:58  27.10.17
  Уважаеми господин Президент, Вие сте държавен глава и кога най-после ще разберете, че за една държава не са най-важното нещо бойните самолети? Във всяка държава има много проблеми и президентът трябва да се стреми да ги решава. Това му работата и задължението. Не да фигурира като кукла и понеже е бивш пилот от авиацията да купува само самолети.

  Коментиран от #18

 • Контра
  Отговор
  18 09:50  27.10.17

  До коментар #17 от "Шляхтиц":

  НАЙ ВАЖНОТО ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО БЪЛГАРИН А НЕ ПРОДАЖНО ПАТРИОТЧЕ ИЛИ ДР. ПОДОБНИ И ДА НЕ СИ МЪЛЧИ СЪГЛАШЕНСКИ С БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ.
 • Чеп
  Отговор
  19 09:53  27.10.17
  Тоя фатмак явно е президент на военните само!

 • Пеньо
  Отговор
  20 09:54  27.10.17
  Като гледам и слушам фатмака, бвшите му подчинени дано не са толкова елементарни колкото него. Така по лесно ще ги манипулират, обещавайки им топли държавни длъжности, когато се пенсионират!
 • Сержанта
  Отговор
  21 10:00  27.10.17

  До коментар #11 от "Къртев":

  Къртев, Къртев, ти изкърти тъпомера! Питам те: Какво достойно намираш в един офицер, командвал ВВС и останал само с ТРИ изтребителя? И този офицер не си подаде оставката, не удари с юмрук по масата, а изчака кротко пенсионирането си, предварително съгласил се да бъде кандидат на най-антибългарската партия в България-тази на бившите комунисти! Кое му е достойното?

  Коментиран от #22, #23

 • ЗАТУЙ СИ И СЕРЖАНТ
  Отговор
  22 10:13  27.10.17

  До коментар #21 от "Сержанта":

  ЯВНО ПО ДОЛУ ПЛЮЕЩИТЕ НЕ СА МИНАВАЛИ И ПОКРАЙ КАЗАРМА КАМО ЛИ ДА СА НОСИЛИ ПАРТЕНКИ НА СЛУЖБА ЗА ДА ЗНАЯТ ЧЕ СЕРЖАНТА Е МЯРКА ЗА ПРАВОЛИНЕЙНОСТ И ТЪПОТА ЩОТ ТОЛКОЗ Е МУЙ ТАВАНА НА КАПАЦИТЕТА.
 • Къртев
  Отговор
  23 11:54  27.10.17

  До коментар #21 от "Сержанта":

  Гусин старджант, я малко по сериозно!

Напиши коментар:


Публикувай