1 065 7

В Пловдив таксуват бебетата в градския... като багаж

Неволите на една млада майка

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Константин Карагьозов

Млада майка, жителка на Пловдив, се оплака от нелепа разправия в градския транспорт. Контрольор се е опитал да таксува невръстната ѝ дъщеря като багаж. Потърпевшата изпрати писмо до местното издание Plovdiv24, опитвайки се да даде гласност на ситуацията, сполетяла я в автобус с номер 44. Сами преценете дали оплакването ѝ е оправдано.

Публикуваме изявлението ѝ без редакторска намеса:

"Здравейте, моля да обърнете внимание на една несправедливост в автобус номер 44! Вчера с дъщеря ми за първи път се качихме на автобус, откакто се е родила. Тя е на 2 години и половина и тъй като не знам дали трябва да купя билет за нея, подадох 2 лева, т.е. за един билет за мен и един за нея. Тя беше седнала у мен, а кондукторката само ни погледна и ми върна единия лев.

Така, обаче на връщане, отново в автобус 44, бяхме седнали двамата с мъжа ми, а дъщеря ми пак беше седнала у мен. Подавам 2 лева за мен и за мъжа ми, но този път не дадох за дъщеря ми. След това кондукторката ми поиска карта за дъщеря ми, а аз казах, че нямам и тя започна да обяснява как трябвало да ме таксува един лев, сочейки ми табелата, на която пише, че багаж с определени размери се таксува допълнително и че такова било правилото, но никой не го спазвал.

Същевременно се качи една жена, седна срещу нас, държейки огромна торба с багаж и чадър, от който капеше вода точно върху седалката, върху която после ще седне някой друг пътник и ще се намокри, но на нея никой не направи забележка, нито за огромния реален багаж, нито за чадъра, който мокреше седалката на автобуса.

Разбрах, че грешката е моя, понеже дъщеря ми трябва да има карта, за да се вози в автобуса, но в никакъв случай не съм съгласна, че дъщеря ми е "багаж", който съм поставила на коленете си, за да не заема място, а истинският багаж стои на седалката. Нека, след като има правила - те да са за всички. Нямам против да платя един лев за нея, но как така в единия автобус ми взимат пари, а в другия - не?! И как може да се сравнява дете на 2 години и половина с багаж?!".

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Селски транспорт
  Отговор
  1 10:43  27.10.17
  Тази глупост с картата за дете до 7год. е поредната имитация на дейност от институциите. Това било ЗАКОН и ако не си платим 1лв. за детето, значи в случай на авария то оставало без застраховка - Питам каква е застраховката, която ще ми изплатят за билетчето и колко от лечението и травмата ще ми покрие?! Защо в асансьорите, където условията за ползване са, че деца под 7 години трябва да са с придружител и също може да стане авария - не ми искат билетче??? Каква ми е застраховката тогава? Съветвам ви да не плащате никакво билетче, нека викат полиция и да ви арестуват - тогава нека в ареста да се грижат за детето ви, а вие подайте сигнал в медия и си търсете компенсация за нанесен стрес и обида! Не се поддавайте на изнудване - утре няма да ни пускат в автобуса без свидетелство за съдимост, щото може да сме опасни за пасажерите...
 • гост
  Отговор
  2 12:08  27.10.17
  Дори в самолетите две годишни деца не се таксуват, нито в хотели, нито на концерти. Циганите се возят без билети и карти, а българите, при все че си плаща билета искат да броят детето като багаж. Затова хората бягат от общественния транспорт, аз като от къде да знам, че ми трябва карта за багаж, дете или др., ами ако вляза с колело? В Германия дори ми помагаха като позлвах трамвайте да си кача сака и редовно пътувах една отсечка с колело в трамвайя, инак трудно стигаш до работа, но там банкери, застрахователи, преподаватели, всички ползват трамвай и колело. У нас е обидно, явно.
 • Кака Гинка
  Отговор
  3 20:22  27.10.17
  Понеже нямам малки деца,не знаех,че вече транспорта не е безплатен за деца до 7 години.Що за наглост е това?! - поредната "грижа" на държавата към българчетата.А после следва лицемерно тюхкане,че българката не ражда,че ще се затрием и т.н.Още малко ако поживеем под мъдрото управление на тиквениците съвсем ще изчезнем без никой да забележи.Притрябвали сме ѝ на Европата,а и доколкото се видя - без нея май се оправяхме по-добре...
 • ....
  Отговор
  4 15:26  28.10.17
  НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

  Коментиран от #5

 • МАК
  Отговор
  5 09:00  29.10.17

  До коментар #4 от "....":

  Допълвам ПАрцаландия!!!
 • незнайко
  Отговор
  6 16:43  29.10.17
  Пловдив става все по отвратителен град за живеене ! Поредната случка го доказва. Не е написано кондукторката една и съща ли е била ?
 • ВъйВъй
  Отговор
  7 23:33  29.10.17
  Не знам кой баща ще стои кротко, ако нарекът детето му багаж...

Напиши коментар:


Публикувай