476 4

Стоян Мирчев преди Конгреса на БСП: Коалиция с ГЕРБ не може и няма да има

Ще обсъждаме ключовите за държавата ни бюджет и европредседателство

Стоян Мирчев преди Конгреса на БСП: Коалиция с ГЕРБ не може и няма да има
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

„На Конгреса на БСП ще се разглеждат темите за бюджета на държавата ни и европредседтелството. Ние трябва да затвърдим факта, че сме единствената алтернатива в политическия живот на България и ще предложим такъв тип документи, които да го докажат.” Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев.

По думите му в левицата винаги е имало различни мнения и те са част от демократичните принципи, залегнали в БСП, за разлика от други партии, които са лидерски. Той обясни, че споровете, които се водят в левицата, са различни гледни точки за политиките, които трябва тя да предлага. Мирчев бе категоричен, че коалиция с ГЕРБ не може и няма да има.

По повод финансовата политика на ГЕРБ, Стоян Мирчев обясни, че държавата генерира излишъци, а пък те искат да теглят нови заеми.

„Това е основна икономическа грешка. Тяхното икономическо, финансово, фискално поведение е всичко друго, но не следи нормалните икономически принципи и логика”, обясни народният представител.

Стоян Мирчев коментира и трагедията с наводнението в Бургаско. „Там за последните три години са похарчени над 2 млн. и 200 хил. лв. за интегриране на риск от наводнения. При положение, че това е една от общините, които е похарчила много държавни пари точно за това, питам къде са отишли тези пари и защо няма предотвратяване на такъв тип риск?”, попита народният представител.

Ако има вина, независимо кой е човекът, веднага трябва да си понесе последствията. Това каза депутатът от БСП Стоян Мирчев в предаването „Тази сутрин“ по bTV, помолен да коментира медийни публикации, че арендатори на язовир „Чотората“, от който е тръгнал потопът в Бypгаcко, са Димчо и Димитър Мутафови – съпругът и синът на общинския съветник от БСП в Камено д-р Елена Димитрова, а водата не е била изпусната, за да не се изгуби рибата.

„Виновни не знам кои са в случая, доколкото знам този язовир е част от каскада. Има органи, които, ако докажат, че има вина, за мен няма значение на кого си син – ако имаш вина за такава трагедия, трябва да си понесеш съответните последици“, каза Мирчев.

България


Още по темата

 • БСП ще сплотява редиците на конгрес

  БСП ще сплотява редиците на конгрес

  БСП свиква в зала 1 на НДК заседание на 49-ия конгрес на партията. Членовете на най-висшия форум на БСП ще обсъдят приоритетите за българското ...
  28.10.2017
  665
  4
 • Стефан Данаилов: Да спрем войната в БСП

  Стефан Данаилов: Да спрем войната в БСП

  Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа! Това призовава в открито писмо до членовете и симпатизантите на БСП Стефан ...
  27.10.2017
  603
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Червени наглеци
  Отговор
  1 13:35  27.10.17
  Правилно,то и така покана повече няма да има към вас.Събирайте пари за ремонт на чинията и се пръждоствайте от България.
 • Баце
  Отговор
  2 14:39  27.10.17
  Ортаклък с ГРОБ това ще е краят ви
 • А.П
  Отговор
  3 14:45  27.10.17
  Кой ги кани за коалиция? Сънуват ли?....
 • БОКО
  Отговор
  4 22:23  27.10.17
  Ма как не може ,та вие сте като две капки вода!Само ,че едните са преди а другите са след това!

Напиши коментар:


Публикувай