1 151 0

Клошари подпалиха къща на русенски нотариус за пореден път

Съседите се опасяват за имотите си след поредния инцидент

Константин Карагьозов

Клошари подпалили за „N“-ти път обитавана от тях къща в Русе, предаде TVN. Сградата се намира на пресечката на ул. „П. Р. Славейков“ и бул. „Съединение“ в града.

Сигналът за лумналите пламъци бил подаден от съседи малко след 6.00 часа сутринта на 27 октомври. Екипи на пожарната веднага били изпратени на адреса. На огнеборците били необходими часове, за да потушат пламъците. До момента няма данни за пострадали хора. Вследствие на пожара частично е изгорял покривът на къщата, както и събрани от скитниците вещи – дюшеци и покъщнина.

Това е „N“-тият пожар в къщата, разказва съседът Метин Реджеп. По думите му, само тази година домът, който по е собственост на русенски нотариус, е подпалван два пъти.

Той се радва, че огнената стихия и днес не е засегнала имота му, но е убеден, че е само въпрос на време да се случи следващият пожар.

„Притесняваме се, ако не бяхме реагирали навреме, щяха да се запалят и нашите имоти. Все пак и ние живеем тук. Имаме малки деца”, казва Метин.

Въпреки зазиданите от собствениците прозорци и врати на имота, бездомниците винаги намирали начин да се настанят в необитаемата къща. Единственото решение да се предотвратят бъдещи пожари, според живеещите в близост до сградата е постройката да бъде съборена.

Русе / България


Напиши коментар:


Публикувай