1 369 9

Христо Иванов: Изграждат второто поколение "бухалки"

Лидерът на "Да, България" е скептично настроен спрямо създаването на антикорупционен орган

Константин Карагьозов

Обявените намерения на властта за създаване на антикорупционен орган няма да доведат до по-добри резултати в борбата с подкупните политици, но ще дадат на задкулисието още възможности за удари по всеки, който не приема сегашния модел на управление на България. Това е мнението на лидера на „Да, България” - Христо Иванов.

Пред bTV той подчерта, че основният антикорупционен орган в една държава е прокуратурата, а все още се заобикаля темата за нейната реформа.

„Изграждат се едни институции, които са второ поколение „бухалки” – корупционният орган ще е засилена комисия „Златанов” (по фамилията на бившият председател на Комисията за конфликт на интереси, станал известен с тефтерчето, в което се твърди, че има инструкции към него за политически атаки – б.р.) (…) Виждаме изграждането на този специализиран съд, който все повече прилича на извънреден (…) Тези инструменти съвсем скоро ще влязат в действие, очаквам последващи атаки срещу свободата на медиите, срещу свободната стопанска инициатива”, прогнозира бившият правосъден министър.

В тази посока е „законът за вторично разграбване на КТБ”, предложен от група депутати, сред които – Делян Пеевски. „Очевидно е, че тук се прави опит да се маскира поредна атака срещу „Дунарит”, „Петрол” и няколко хотела, които се опаковат като грижа за обществения интерес (…) Няма нито един параграф, който да разкрива повече информация за КТБ”, смята Иванов.

Според него сегашният управленски модел лишава България от бъдеще и Бюджет 2018 е израз именно на това как „миналото изяжда бъдещето”.

„Да, България” и още няколко партии в център-дясно обединяват усилията си, за да бъдат алтернатива. Сред тях обаче не е СДС. „За никого не затваряме вратата, но е много важно да разбираме, че имаме конкретна политическа оферта към български граждани. С хора, които едновременно обслужват модела и започват да говорят опозиционно звучащи фрази няма да ни се получи”, заяви Христо Иванов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:40  28.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • горкия
  Отговор
  2 11:45  28.10.17
  Тоз се чуди горкия как да влезе в КАЦАТА С МЕДЕЦА
 • Борисов няма такива намерения
  Отговор
  3 12:11  28.10.17
  Борисов имаше 10 години да се бори с корупцията. Да сте забелязали нещо подобно? Не. Няма и да забележите. То Мишо бирата, суджука от Добрич, ракойката от Троян и т.н. не стават за борба с корупцията. Да не говорим за опрасканите каки. Борисов иска да хвъли малко прах в очите на хората и да си действа както си знае. Зле е народът, ако очаква той да направи нещо. Да погледни бабуните и коловозите по магистрала Тракия от Нова Загора до Бургас и ще му стане ясно какъв е Борисов и ГЕРБ.
 • 4 16:47  28.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • безпартиен
  Отговор
  5 21:17  28.10.17
  Такива "десни" отгледани в семейства на активисти на БКП се канят да сменят други "десни" отгледани от други активисти на БКП!За "левите" вечее ясно!Абе като се появи някой политик първото нещо е да се знае от кои хора е,кои са му роднините!То бива нахалство да караш живота си преди 10.11.1989 с привилегии на мама,тате,дядо и баба АБПФК и сега в "демокрацията"!
 • Диди
  Отговор
  6 10:49  30.10.17
  тоя мине не мине някой друг ден и почне да се появява и да реве нещо. кой му обръща вече внимание, не знам. смешен ми е на мен.
 • Иванов
  Отговор
  7 15:31  30.10.17
  В този случай Христо Иванов не е прав. "Бухалките" са при неговия приятел Иво Прокопиев от Икономедиа, който "громи" неудобните за него опоненти със своите вестничета!
 • Силвестър
  Отговор
  8 19:52  30.10.17
  Май на Иванов нещо му пари на задника и се притеснява да не му разкрият и неговите схемички.
 • Ники
  Отговор
  9 20:09  30.10.17
  А какво направи г-н Иванов срещу корупцията докато беше министър на правосъдието? Ами нищо, мота се на поста няколко месеца, забърка няколко каши и като видя трудностите си би шута. Сега иска пак да се намърда във властта, но вече един път като си се провалил трудно ще излъжеш пак някой да ти даде власт.

Напиши коментар:


Публикувай