3 475 8

Кирил Домусчиев: Тролове и хейтъри, служителите ми взимат високи заплати

Информацията, че изнасям бизнеса си от България е изфабрикувана, категоричен е предприемачът

Константин Карагьозов

Предприемачът Кирил Домусчиев категорично отрече всякаква информация, че има намерение да изнесе бизнеса си от България, ако минималната работна заплата се увеличи. Бизнесменът смята подобни интерпретации на неговото мнение по въпроса за "фалшиви новини и лъжи" и сподели, че също желае минималното възнаграждение на българина да расте.

Ето и цялата му позиция, публикувана във Facebook, без редакторска намеса:

Уважаеми приятели,

От няколко дни сме свидетели как фабриката за фалшиви новини и дежурните хейтъри, и тролове, произвеждат и тиражират мое изказване по повод размера на минималната работна заплата. Стига се дотам, че е изфабрикувано мое изказване, че ще изнеса бизнеса си от страната, ако тя бъде увеличена. Съзнавам, че този въпрос е от изключителна важност за голяма част от българските граждани и хората са много чувствителни на тази тема, и затова реших да опровергая тази лъжа, която цели само и единствено да ме злепостави, и да настрои общественото мнение срещу мен.

Като български гражданин и работодател аз също имам желание минималната работна заплата да расте, а доходите на хората да са такива, че да им осигуряват нормален стандарт на живот. През годините на прехода сме свидетели на различни безумни хрумвания, които в крайна сметка не са подобрили качеството на живот на хората. Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, а не да се регулират по административен произвол.

Минималната работна заплата е нужно да се определя чрез формула. Тя трябва да е обвързана със средната работна заплата и производителността на труда. Това правило се прилага в много европейски държави, на които искаме да приличаме. То е залегнало и в 131-та конвенция на Международната организация на труда (МОТ). Темата касае всички български индустрии и тяхната специфика.

В заключение ще кажа, че съм изумен от лекотата, с която се произвеждат и тиражират фалшиви новини, които засягат съдбата на много хора. Нашият холдинг дава препитание на хиляди български семейства и те трябва да са спокойни, че имат перспектива и сигурност на работното си място.

Нещо повече, нашите инвестиции във фармацията и шипинга се увеличават ежегодно, с което нарастват и разкритите работни места. ЗА НАС ТЕМАТА С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРИОРИТЕТНА, ЗАЩОТО СЛУЖИТЕЛИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ДАЛЕЧ ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ. Фактите са такива и те не може да бъдат преиначени от „професионалистите“, които си вадят хляба с фалшиви новини.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  1 14:02  28.10.17
  КОГА...??? ДАЙ ДА ВИДИМ НЯКАКЪВ ФИШ ИЛИ ВЕДОМОСТ!ПЕЩЕРА Е БЛИЗО ДО ПЛОВДИВ, АМА НЕ МИ СЕ ХОДИ ТАМ ЩОТО ОТ ЗАВОДА МНОГО ВОНИ ;-)))
 • 12345678
  Отговор
  2 18:27  28.10.17
  Нагло к...ле , с крадените пари от прехода и ти стана безнесмен, крадец .
 • qqqqq
  Отговор
  3 21:45  28.10.17
  600 лв. висока заплата ли е ?

  Коментиран от #4

 • Патриот
  Отговор
  4 00:15  29.10.17

  До коментар #3 от "qqqqq":

  Според него да. Къде ще бяга? В Европа? Колкото и да скочи заплатата тук няма да стане 1000 лв минималната. За справка по Европата са толкова, че повече само помощите. Там трябва да се ръси от 2500 лв нагоре за общаци, ако иска специалист вече... Там има и синдикати. Истински, не като българските - "синдикати на хартия", които наистина защитават правата на служителите. Там обаче и хората са единни. Като скочат скачат всички, а тук скачат 5-10, останалите кротуват, щото ако тези 5-10 успеят и те ще намажат, ако не нищо няма да им се случи. Ще пострадат само тези 5-10.

  Коментиран от #5


 • незнайко
  Отговор
  5 17:16  29.10.17

  До коментар #4 от "Патриот":

  Много правилно изказване. Той да не е луд да зареже евтината работна ръка . Европейските инвеститори искат да дойдат тук, за да плащат и те по малко.
 • Олигарха
  Отговор
  6 20:56  29.10.17
  Кирчо, ти ще си един от първите на въжето или синджира, когато стане новия 9-ти. Не се пени много.
 • 321
  Отговор
  7 14:55  07.11.17
  Че като няма нужда от МРЗ и плащате далеч по-високи заплати, защото толкова ритате срещу нея. Всеки който дава повече от 500 лева заплата изобщо не му пука какъв е минимума. От изказа му съдя, че далеч по-високи заплати означава средно с около 50 % повече от МРЗ или около 700 лева. Иначе щеше да каже двойно, тройно по-големи заплати. Подкрепям го за формулата за изчисляване на МРЗ. МРЗ = наем за жилище + храна за 1 месец + тока, вода, тец, телефон + издръжка на 1 дете + средства за 2 годишни почивки по 1 седмица + 30% за други. За наем ще трябва да се усредни, че София двустаен е 600 лева, а във Видин е 150 макс.
 • батман
  Отговор
  8 21:27  07.11.17
  ей , Домус, мошеник крадлив , долен антикомунист , мястото ти е в затвора , окраде държавата , престъпник, ти си най-големия трол и хейтър в България!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай