549 1

Борят се за живота на мъж, пострадал при пожар във варненско село

Огънят е избухнал във ферма за патици

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

52-годишен мъж е в реанимацията на Военноморска болница във Варна след пожар във ферма за патици в село Любен Каравелово. Пострадалият е с изгаряния по ръцете и лицето, но състоянието му е критично заради вдишаните горещи газове. Лекарите се борят за живота му.

Сигналът за инцидента е бил получен на тел. 112 тази нощ, около 0.30 часа. Огънят тръгнал от бараката на пазача, а причината - късо съединение в електрическата печка, с която се отоплявал. Огънят е бушувал само в бараката и не е стигнал до другите помещения.

Няма пострадали при друг пожар, възникнал в село Бенковски. След запалване на комин са изгорели 100 кв. метра покрив, 100 кв. метра етаж от къща, домашно имущество, уреди, мебели и строителни инструменти.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шаран БГ
    Отговор
    1 18:41  30.10.17
    Непочистеният комин е причина за не един пожар. Наслоените сажди в един хубав момент се запалват. В саждите основна съставна част е аморфния въглерод, който гори с много висока температура - мисля, че е над 2500 гадуса по Целзий. Въглеродният диоксид е отровното вещество при горенето на саждите и въобще на въглерода. Комини се чистят обезателно два пъти в годината - пролет и есен. Ако гориш случайно каменни въглища, чамов материал, каучук,влажни дъбови дърва и други богати на въглерод горива --чисти на тримесечие и не се чуди защо си си запалил къщата......

Напиши коментар:


Публикувай