491 0

БТА дарява новини на радио Босилеград

Венцислав Михайлов

В Деня на будителите водещите новини на Българската телеграфна агенция /БТА/ ще звучат и в ефира на „Нова радио-телевизия Босилеград”, чийто основател е Националният съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

БТА предоставя безвъзмездно новините си на радио Босилеград. Договорът за сътрудничество беше подписан от генералния директор на БТА Максим Минчев и от и.д. директора на Нова радио телевизия Босилеград Игор Йовановски.

На 12 декември 2015 година БТА откри в Босилеград своя първи регионален пресклуб извън България, а преди месец по време на Тринадесетата световна среща на българските медии отвори врати и пресцентър на агенцията в Тараклия, Молдова. И в двата града над 80 процента от населението е българско.

„Нова радио телевизия Босилеград” се излъчва в Босилеград, в Сурдулица, както и в други съседни общини в Сърбия, в които има българско население. „Тъй като преобладаващата част от жителите на региона са наши сънародници, над 70 процента от програмата на радиото е на български език”, казва главният редактор на радиото Александра Димитрова.

"Една от съществените трудности за радиото до момента е недостигът на достатъчен брой актуални новини на български от България, региона и света, затова сме изключително признателни на БТА за възможността безплатно да ползваме материали на агенцията в нашите предавания", допълва тя.

България


Напиши коментар:


Публикувай