2 281 5

Родопската кафява мечка може да надбяга Юсейн Болт

Стафърд ще опита да прекоси шест екстремни локации по целия свят, като първата му спирка са българските Родопи

Венцислав Михайлов

„Родопската кафява мечка достига с лекота максимална скорост от 50 км/час. За сравнение - Юсейн Болт постави световния си рекорд, спринтирайки с 45 км/ч“, посочва Discovery Channel в анонса си за новата поредица „Ед Стафърд: Изоставен“.

Световноизвестният експерт по оцеляване Ед Стафърд ще покаже таланта си във величествените Родопи, описва „24 Родопи“.

Ед Стафърд придоби световна известност преди няколко години, влизайки в книгата на „Гинес“ като първия човек, обходил пеша теченията на Нил и Амазонка. Адреналинът явно не му е бил достатъчен и затова 41-годишният англичанин е решил да изведе приключенията си на изцяло ново ниво. Стафърд ще опита да прекоси шест екстремни локации по целия свят, като първата му спирка са българските Родопи.

Големият страх на Ед е да не срещне родопска мечка, която на тегло е над 300 кг (най-едрите екземпляри достигат до 450 кг) и е от най-агресивните представители на този животински вид.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кафява мечка
  Отговор
  1 08:14  05.11.17
  Храна преди зимен сън? Няма лошо!
 • CL500
  Отговор
  2 09:47  05.11.17
  Както се казва в гора от мечка не можеш да избягаш. Много по-бърза е от човек (по Дискавърито съм гледал да преследва в бяг сърна и накрая я докопа), ако се катериш на дърво - и тя се катери. А обонянието и е поне 10 пъти по-силно от кучешкото, засича те от повече от километър, дори се твърди, че може да надуши и емоционалното ти състояние - дали си уплашен, агресивен и т.н. Добре, че в повечето случаи си 'засечен', но тя не търси среща с теб и заминава, без дори да си разбрал, че тя е някъде там. Но ако по погрешка си се насочил към бърлогата с малките и, може и да си събираш червата с шепи.
 • Ал Купоне
  Отговор
  3 10:28  05.11.17
  Едва ли ще го надбяга, сигурен съм, че ако го подгони, Юсейнката от страх ще включи някаква скрита бърза предавка и ще и избяга !
 • БАКЬОЮ
  Отговор
  4 18:50  05.11.17
  Радвам се на Ед и предаванията му, но категорично НЕ вярвам ,че е изминал пеша цялата дължина на р.Амазонка и р.Нил...........ЧИСТА ПРОБА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА И ЛАНСИРАНЕ НА НОВАТА ЗАПАДНА "ДИВА" ЗВЕЗДА!!!!! Като се сещам и ПЪЛНА ПАРОДИЯ бяха и онези двамата "австралиеца" и "готвача му", дето бяха в Родопите ....и изведнъж в "критичната" ситуация ...стреля с лъка зад некво шаващо борче и ...Оп сърничка убили...!!!! Айде моля ти се......тук в България, доматите с корените и колчетата ги папаме!!!!!!!!
 • Патриот
  Отговор
  5 23:18  06.11.17
  Сетих се за ония виц, в който за да се спасиш от мечка се важещ със собствените си лайна... Юсеин Гайката доста бързо ще разтовари, че и в дивжение.

Напиши коментар:


Публикувай