1 093 4

Домусчиев: Целят да ме злепоставят и да настроят общественото мнение срещу мен

Мария Атанасова

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев даде интервю за в-к "24 часа". В него той говори за всички наболели теми и въпроси в обществото през последните седмици. Публикуваме част от интервюто без редакторска намеса.

- Изнасяте ли бизнеса си от България, г-н Домусчиев?

- Не, това е лъжа, която цели само и единствено да ме злепостави и да настрои общественото мнение срещу мен. Хилядите наши служители и работници могат да бъдат спокойни за своето бъдеще. Аз съм отговорен човек.

- Тоест това е от т. нар. фалшиви новини?

- Абсолютно фалшива новина, изфабрикувано е мое изказване, че ще изнеса бизнеса си от страната, ако минималната заплата бъде увеличена. Немислимо е да направя такова нещо, след като досега са инвестирани стотици милиони в нашите компании.

- Какво е причината за тази невярна информация?

- Видно е, че в България е модно да се произвеждат фалшиви новини. И в повечето случаи тяхната цел е даден човек да бъде оклеветен, да се създаде настроение в обществото срещу него. Аз не съм нито първият, нито ще бъда последният, който е атакуван по такъв начин.

- Как си обяснявате атаката срещу вас, каква е причината?

- Аз съм атакуван постоянно - директно или индиректно, като атаките са най-различни. Основно като председател на КРИБ, който с действията си отстоява позициите и принципите на най-голямата организация на бизнеса в България. Явно принципната ми позиция не се харесва на определени хора. И те търсят начин да ме злепоставят и да намалят активността и влиянието на ръководената от мен организация. Но това няма да ме спре да отстоявам нейните позиции и виждания.

- Щом като няма да изнасяте бизнеса си от България, ще продължите ли с инвестициите?

- Само за следващата година инвестициите, които сме планирали, са в размер на стотици милиони. Ще бъдат изградени две модерни нови предприятия в Пещера и Разград, като в тях ще бъдат вложени 150 млн. евро. В шипинга инвестициите ще надхвърлят 120 млн. долара - основно за нови кораби и за следващия етап от преоборудването на пристанището в Бургас. Успоредно с това продължава модернизацията на предприятията ни, в които влагаме десетки милиони годишно. Как при всички тези инвестиции, които откриват работни места, някой може да си помиси, че Кирил Домусчиев ще се предаде и ще си стегне багажа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЯИзкарайГаноГоведата Говедата
  Отговор
  1 18:27  30.10.17
  Къде да изнесе бизнеса - в Могадишу може би? Там вероятно заплатите са под нашите. "Ние сигурну" - както казва Рачков :) Тука се е вкопал във властта - няма мърдане!

  Коментиран от #2

 • Оле оли гархия
  Отговор
  2 18:51  30.10.17

  До коментар #1 от "ЯИзкарайГаноГоведата Говедата":

  Ще си изнесе бизнеса в Каталуния, ще купи Барселона, ще ги обедини с Лудогорец и ще уволни играчите на Барса, а трвньор Ристьо Стоичков ! Разбира се това всичкото, след като си сложи още гел, гел, гел...и мас !
 • Пловдивчанин
  Отговор
  3 20:33  30.10.17
  Киро,да знаеш че им се получава! хахаха
 • Цецо Вас
  Отговор
  4 08:33  01.11.17
  Кирчо, Кирчооо, Кирчо... В Белград има убежище и за теб. Като настъпиш и ти мотиката, заповядай. А този дето е зад тебе, ще е вечен да се свети името му!

Напиши коментар:


Публикувай