Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 22:14 1 367 10

Радан Кънев: ГЕРБ и БСП са крадливи и лъжливи комунисти

  • радан кънев-
  • бюджет 2018

Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди десет години. Това написа зам.-председателят на ДСБ на страницата си във Фейсбук във връзка с приетите от правителството днес проекти за държавен бюджет за 2018 година.

Ето какво написа Кънев:

Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди десет години.
Библейската история за съня на Йосиф с мършавите и тлъстите крави не е случайна. Тя показва, че икономическите (и климатичните) цикли съпътстват човешката цивилизация от първия ден. И умението да използваш "тлъстите" години с поглед в бъдещето, може да направи дори от заробения еврейския овчар пръв министър на фараона.

Е, Владо Горанов не става за тая работа. На мястото на Йосиф, щеше да си изгние в килията.

България навлиза в третата година на положителен икономически цикъл, заедно с цяла Европа. Предстоят още няколко години на нарастваща икономика и приходи в бюджета. През тези години, ще има достатъчен ресурс да се финансират крайно спешните реформи в пенсионната система, съкращенията и преструктурирането на администрацията, въвеждането на електронно управление, превъоръжаването на армията, децентрализацията на публичните финанси и осигуряването на икономическа жизнеспособност на общините... Списъкът, разбира се, е много по-дълъг.

Нищо от това не е предвидено в Бюджет 2018. Нищо. Както не беше в 2017, както няма да бъде в 2019, ако на власт са ГЕРБ или БСП. Защото са крадливи комунисти, затова. И лъжливи - защото големите приказки за административна реформа нямат никакво отражение върху бюджета, т.е. няма да има такова нещо. То без пари не става.

И след няколко години, когато икономическият цикъл се завърти, отново ще гризем дървото. И пак няма да има пари за пенсии, и пак пилотите няма да има на какво да летят, и пак общините ще са фалирали, и пак раздутата администрация ще обслужва партии, а не граждани. И пак "предишните" ще са виновни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината винаги боли

    27 7 Отговор
    Беше ви дадена възможност да направите нещо добро за България,но вие всички излязохте крадливи боклуци,затова следващите 100години повече няма да бъдете във властта.Ориентирайте се като Кунева-Пръмова на някъде по далече от Българският народ,че много се о.рахте....

    Коментиран от #7

  • 2 ha ha ha

    10 13 Отговор
    Радане, комуниститиии са виновни и за глобалното затопляне :D

    не приемам никой насериозно, когато говори за комунисти ;)
  • 3 ЦРУ

    13 7 Отговор
    А Костов да не е по-различен?Въпросът е в степента,а Бай Хуй все още не е достигнал висините на кражби и лъжи на БСП,ДПС и СДС!СДС подари Нефтохим на Лукойл,демек директно даде енергийната си сигурност на кагебейска Русия!:)Парите на ДСБ,що изгоряха в КТБ-банката на ДС и КГБ?:)Плюенето по Бай Хуй ще направи Десните още по-дребни,защото БСП може да плюе 1000пъти по-ефективно!Та пак десните играят третостепенна роля,толко им е акъла!
  • 4 Lyuben Angelov

    22 3 Отговор
    Коментарът на г-н Кънев е точен и е истина това което се пише в него но само с едно допълнение,че тази липса на държавническо мислене в почти всички политици и политически партии след падането желязната завеса и надпреварата за далавери,пране на пари,бързо забогатяване на всички лидери на партии ,достигна до там че се ликвидира - СДС,НДСВ и т-н създаде се ГЕРБ -пълен хегемон в Българската действителност и политика без конкуренция и така се загуби доверието на избирателя и така от ден на ден умният и подготвен Български гражданин напуска България и се устройва някъде по света.Това е истината ,България обезлюдява за най -голямо съжаление.
  • 5 Курнела

    12 2 Отговор
    А ти в качеството си на бай-Хой,смотания,крадлив мавър с теменужките от Драгалевци,Лукарски,Иван Сотиров,Софиянски и още много знайни и незнайни свети води ненапити,още няма как да извадите крадените пари от приватизацията и сега през кранчето на Хампарцумян ги точите по малко.Ние хич не знаем колко откраднахте,ама хич!Нагли типове,политически трупове,скрийте се,изчезнете,за да не лежите по затворите,където ви е мястото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ще те заболи вЕрвай

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истината винаги боли":

    Ква възможност бе, възможност дават ПАРИТЕ , АК-47, М-16, това са възможностите, ти не може да дадеш възможност, сещаш ли се?
    Дори и формално участието на някакви измислени демократични сили в парламента никога не е имало нужното мнозинство, за да взима решения, както сега Гроб примерно.
  • 8 Киро

    4 3 Отговор
    В България думата комунист се използва за универсална обида, както фашист с Рашка.

    Истината е, че сегашните управляващи и отляво и отдясно, нямат нищо общо с ония престъпници, комунистите, дето избиха цвета на нацията и смазаха хубавата страна.

    Сегашните са си просто едни измамници и крадци, а целта им е просто повече власт, за да могат да крадат повече пари, с които, чисто по капиталистически, да могат да отидат на Запад и да си купят каквото им е кеф и да си живеят живота.

    И докато се караме кой по-малко лош, те си правят каквото си искат.

    Спомняте ли си мажоритарните избори или паметта е къса?

    Еее, да са ви честити всички тези, тогава!

    Коментиран от #10

  • 9 НЕОПРЕДЕЛЕН

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не мафиите а клановете в БКП си отмъщават. Тепърва ще бъдем свидетели на нови суджуци. Не може да крадеш и да си свестен. Клана БСП Срещу клана ГЕРБ=БКП рундовете предстоят. В края на края комунизма уж си отиде, но не и порядките. Герб е партията в която нереализирани и комплексирани комунисти направиха кариера и седнаха на безплатната народна трапеза да ядат суджуци, сланина и да пият на воля, а народа е лош материал. Бойко, Цачева и др. знайни и незнайни комуняги. Е като ги търпим ще им душим и миризмата.
  • 10 Да ама не

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    А от къде са им паричките бе Кирчо,на мен защо не ми дадоха?От старото комунистическо котило са всички милионери в България,над 90процента и повече...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове