1 314 3

Скандална версия: Шофьорът на автобуса заспал?

Нямаше втори водач, твърдят пътници

Венцислав Михайлов

Пътници от автобуса на "Юнион-Ивкони", който вчера се обърна на 297 километър на магистрала "Тракия", излязоха с грозна версия за станалото. Според тях водачът е заспал. Причината за твърденията им е, че шофьорът, който в момента се намира в ареста, е имал и курс от морето към столицата сутринта и веднага след това е трябвало да кара на обратно, предава Нова телевизия.

"Нямаше втори водач. Сутринта този човек е тръгнал от Слънчев бряг до София, а се връща обратно по този маршрут в 16:00 часа. Той просто заспа", заяви пътничка от автобуса. Други свидетели пък твърдят, че наистина е имало такъв курс, но той е бил от Поморие.

"Това не е първата катастрофа на "Юнион - Ивкони". Ние ще си търсим правата. Една рускиня пускаше музика на водача, за да го държи буден. Той беше като дрогиран, с разкопчана до пъпа риза", заяви пътник от автобуса.

Междувременно управителят на фирмата превозвач Георги Атанасов отрече шофьорът да е изпълнявал два курса.

„Този шофьор се е качил от София за Бургас. Не е изпълнявал друг курс“, каза той в „Тази сутрин“ по бТВ.

Може да се е разменил с колега, за да му направи услуга, добави управителят на фирмата

„Пътник каза, че автомобил е засякъл автобуса. Шофьорът бе силно притеснен и не можа да даде адекватен отговор за ситуацията“, добавя Атанасов.

Той съобщи, че преди 10 дни автобусът е минал технически преглед. Нямало е неизправност.

„Не глобяваме шофьорите за закъсненията. Няма как да наложим санкция затова, че има задръстване или каквото и да било по трасето“, каза още управителят на фирмата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 08:28  31.10.17
  Години наред държавата под формата на безгрижие и политиците подплатени от разни лобита на превозвачите си затваря очите за всичко свързано с превоза на товари и хора и даже поощрява правенето на простотии от страна на превозвачите-за износени гуми глобяват водача,а не собственика,да дълъг курс за който на водача няма да му стигне регламентираното време работодателя издава на водача измислена служебна бележка че се е върнал от отпуска и тогава може да кара като луд повече часове,прави водача с такава бележка един курс от Трън до Варна без да спира- това са около 10 часа с камион,товарят го или го разтоварят хвърля старата вече бележка и си написва новата предварително дадена му от шефа на фирмата
 • 321
  Отговор
  2 08:35  31.10.17
  Че аз редовно си нанкам по тоя маршрут, без да спирам де ))) и то само в лявата лента, щото около Стара Загора от дупките в дясната се събуждам - иновативни технологии, но мен няма да ме излъжат. Ако сериозно, на тази магистрала лесно се заспива, добре че има паркинги да спират хората за почивка.
 • незнайко
  Отговор
  3 17:37  01.11.17
  Това да караш 800 километра не е проблем при положение че си добре отпочинал преди това ! Най лесно е да се каже, че е заспал водача. Никой ли от пасажерите не е бил буден за да каже какво се е случило ?

Напиши коментар:


Публикувай