31 Октомври, 2017 12:28 1 137 15

Протест с кучешки трупове в Перник

  • кучета-
  • перник-
  • отрова

По думите на хората, случаите на отровени кучета са над 60

Десетки перничани оставиха телата на три мъртви кучета пред сградата на общината в знак на протест срещу масовото отравяне на бездомните животни в града.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци. Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора, съобщи bTV.

По думите на перничани, от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.

„Искаме да вдигнем шум и тези, които отровиха животните, да знаят, че така могат да отровят и хора”, каза Аделина Петкова, доброволец в Общинския кастрационен център.

По думите на хората, случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и още трупове.

Затова перничани са насрочили нов протест за 10 часа в събота пред сградата на Общината.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че са образувани две досъдебни производства за намерени мъртви кучета.

В края на миналата седмица били получени сигнали, че на ул."Вардар" и в кв. "Дараците" в Перник са открити трупове на 19 кучета. Пристигналите на място служители на реда направили оглед на местопроизшествията и иззели животните за аутопсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 5 Отговор
    Десетки перничани са протестирали, а хиляди ще са доволни да не виждат бездомни кучета по улиците.
    "Искаме да вдигнем шум" - казва доброволец от кастрационният център чиято несвършена работа е породила проблема. Браво!

    Коментиран от #3

  • 2 Пазарен Либерализатор

    20 6 Отговор
    Изглежда на всички им е писнало от глутници бездомни псета и свързаните с тях болести, бълхи, изпражнения по паркове и градинки и неспирния среднощен лай. Недопустимо е по детски площадки да се въргалят бездомни животни. Не става само с вдигане на шум, изглежда.
    Не подкрепям такива крайни мерки, но живота и здравето на хората е над всичко.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Nameless

    17 12 Отговор
    В 21 век живеем, не може да се разпръсква отрова по пътищата и е абсолютно недопустимо да се тровят животни, та дори и бездомни. Това че общината и държавата не си е свършила работата е факт, че няма приюти и че няма кастрация пак е факт, ама да избиваш масово, не е решение. И не на последно място да се замислим, че повече от половината кучета по улиците са там, защото хората ги изхвърлят, а те след това си се размножават допълнително. Така че само ние (хората като цяло) сме си виновни.

    Коментиран от #7

  • 5 Гоу©т

    30 9 Отговор
    Тея зоофили и защитници на животинските права да си вземат по един помияр а да не реват само. Дела са нужни а не думи. Ако те не се погрижат други ще го направят както в случая.

    Коментиран от #8

  • 6 Замислете се само

    9 3 Отговор
    Не подкрепям крайните мерки но за всички е ясно ,че държавата е абдикирала абсолютно за всичко тя за старите хора и децата и инвалидите не се грижи та за кучета това е абсурд. Но се замислете само на две улици 19 кучета е извинявам се ама и аз да съм и аз няма да търпя тоя тормоз денонощно па ако ще папата да ги е пуснал. Не искам дори да отварям темата ,че в европейския съюз ние сме отново на първо място по кучешка теня при децата точно заради тия кучета и домашните на които на стопаните им „културата” не им позволява да си събират фекалиите на така милите им животни. А за последствията от кучешката теня който не знае в интернет пише всичко'
    Човешкия живот и най вече този на децата е над всичко. И пожелания от сорта на дано ти се наяде детето са абсурдни и меко казано слабоумни който си гледа детето а и кучето ако щете както трябва няма детето да се наяде с отрова и никой няма да трови кучета
  • 7 Пазарен Либерализатор

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Nameless":

    Аз като хора никога не съм изоставял животно, всички кучета са ми кастрирани, с паспорт. Каква вина имам?

    Коментиран от #9

  • 8 Nameless

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "Гоу©т":

    Ами дайте след кучетата да изтровим и бездомниците, що не - отговарят на всички изисквания... навън са, мръсни са, разнасят болести, винаги могат да те наръгат за 5-те ти лева, а после да продължим със безпризорно пуснатите деца, дето по цял ден пушат и пият по парковете. С какво живота на човек е по-важен от живота на друго живо същество? и кой ни дава право да решаваме кой да живее и кой не, а Гоуста, да не говори много, защото България е на едно от челните места по осиновени животни, просто не можем да наваксаме на тея дето си изхвърлят животните, защото ги мързи да се грижат за тях или вече не са малки и сладки. Около блока ми най редовно се навъртат породисти животни, от къде идват според Вас?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Nameless

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Ама и аз това казвам заради някои страдат всички. Аз имам 2 кучета, обезпаразитени, ваксинирани с паспорти и тн. Целия проблем си идва от нас, защото сме безхаберни и когато проблема излезе извън граници вече търсим най лесния начин. Ако всеки по постовете си върши работата, няма да имаме този проблем за да се дърлим сега. Просто не е това начина. Ако щете цъкайте колкото искате минусчета, ама наистина не смятам убийствата за решение.
  • 10 Гоу©т

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "Nameless":

    Приравняваш хора (бездомници, деца и др.) с кучета, което не е правилно. А когато дойде момента бездомни или деца да нападат на глутници и разкъсват други лично ще се гръмна.
  • 11 Пазарен Либерализатор

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Nameless":

    Ако смяташ, че човешкият живот с нищо не е по-ценен от живота на хлебарка или бездомно псе предполагам си веган, но е задължително да потърсиш специализирана помощ, преди да стане необратимо късно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 окончателното решение

    8 7 Отговор
    Браво на тези, които са отровили бездомните помияри, ето на това се казва решаване на проблема, а не само приказки!
    Едно истинско и достойно за уважение дело!
    Сега хората ще бъдат по-спокойни, когато се разхождат в града.
    За съжаление мерките са резултат от геноцида срещу хората, за сметка на кучетата. Властта постави кучетата и циганите на пиедестал, едно куче стана по богато от един пенсионер, живее по охолно и зимата в приюта стои на топло, за разлика от старите хора.
  • 14 Истината

    5 3 Отговор
    Сериозните проблеми искат сериозни мерки..браво на тоя а на 20 протестиращи да го.. бездомните кучета още една далавера за точене на пари.....и за философите в германия няма бездомни кучета ...а само бездомни зайци ...факт
  • 15 Пазарен Либерализатор

    5 0 Отговор
    Ако решат да правят протест със свински, агнешки и телешки трупове да пишат за ивента по-рано, около крепостта Кракра е подходящо и ще се вкллюча активно, не само кучинките са животни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове