831 4

Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли е?

По думите й темата за фалшивите новини се превръща в основна мантра на ГЕРБ

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

„Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера. Първият е, ако е знаел за изнесените факти от разследването на една от националните телевизии, защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър? И още - ако са верни твърденията, че професорът е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката му, Борисов заема ли страната на тези лобита?”.

Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева на пресконференция в централата на партията. По думите й е тъжно, че в сектор здравеопазване, който по време на управлението на ГЕРБ е в хронична и управленска криза; в който има недофинансиране и областни и общински болници са изправени пред фалит, е отново без министър. „Дали тази поредна за сектора оставка не е израз на управленската немощ на ГЕРБ в здравеопазването”, попита Златева.

По думите й темата за фалшивите новини се превръща в основна мантра на ГЕРБ. Тя попита ГЕРБ: „Фалшива ли е новината, че лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова , за да ме покани да остана на поста в правителството? Фалшива новина ли е фактът, че имахме личен разговор с него по този въпрос? И след обсъждане на ИБ на БСП препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви коалиции и да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция.

Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков се срещна по молба на Бойко Борисов с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да стане председател на НС, под претекст, че по този начин, ще се формира дневният ред на парламента?” Деница Златева добави, че изброените въпроси категорично отхвърлят тезата, че БСП е партията, която произвежда фалшивите новини и добави: „Не знам кой е основният участник в сезона на фалшивите новини, но не е БСП”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 3395
  Отговор
  1 16:18  31.10.17
  Зайо що си със шапка, бой. Зайо що си без шапка, пак бой. Дрънкате само глупости, ей.
 • олигофрен
  Отговор
  2 16:28  31.10.17
  Публикувано във факти.бг: Не мафиите а клановете в БКП си отмъщават. Тепърва ще бъдем свидетели на нови суджуци. Не може да крадеш и да си свестен. Клана БСП Срещу клана ГЕРБ=БКП рундовете предстоят. В края на края комунизма уж си отиде, но не и порядките. Герб е партията в която нереализирани и комплексирани комунисти направиха кариера и седнаха на безплатната народна трапеза да ядат суджуци, сланина и да пият на воля, а народа е лош материал. Бойко, Цачева и др. знайни и незнайни комуняги. Е като ги търпим ще им душим и миризмата.
 • Русенец
  Отговор
  3 10:35  01.11.17
  Благодарение на ГЕРБ за 8г. се смениха 7 министри на здравеопазването, като този крадец проф. Петров и независимо че бюджета на здравната каса се е утроил и болниците са станали от 200 на 400, обикновенните хора мрем в линейките, по пътищата, мръзнем пред лекарските кабинети, а лекарите си карат джиповете, ходят си по круизи и не ги е еня за народа !
 • goni
  Отговор
  4 15:53  03.11.17
  Момчета! Тая е много умна! Не знам дали сте правили секс с такава жена, но удоволствието е върховно! След подобно чудо няма да ви хареса нищо друго! Вярно не се срещат често, а и много внимателно си подбират партньорите! Внимавайте!!!:) Водят до пристрастяване!:)

Напиши коментар:


Публикувай