Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 18:35 3 649 17

Тримесечна винетка от догодина

  • винетка-
  • закона за пътищата-
  • автомобили

Променя се и срокът на действие

Тримесечна винетка от догодина - 1
Снимка: Архив

От 1 януари 2018 г. въвеждат тримесечна винетка за леки автомобили. Новият стикер ще струва 54 лева.

С промените в Закона за пътищата се определя и нов срок за действие на годишните винетки. Той ще е една година от датата на купуване, а не както беше досега за календарна година. Това ще важи за всички пътни превозни средства, независимо от категорията и държавата на регистрация.

Цените на останалите винетни стикери за леки автомобили се запазват. Годишната винетка ще струва 97 лева, а месечната 30 лева. Седмичната ще се таксува по 15 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    17 3 Отговор
    няма за 6 месеца
  • 2 Станислав Стойков

    59 1 Отговор
    Защо само не мога да си обясня месечната винетка е 30 лв като годишната е 97. Вместо месечната да е 10 лв максимално. А седмичната 3 лв. Те си слагат цени каквито им скимне и ние малоумните шофьори си мълчим. Тримесечната 54 лв щяла да струва. Бе как така го преценихте бе. Само да ни цакате. Как не направихте нещо за обикновения човек а само гледате как да лапате пари от хората. И само плачете,че нямате бюджет. Не имате , просто са ви много далаверите, кражбите, и обществените поръчки. Даже и дневна трябва да се направи която да е стотинки. И половин годишна. Но българите сме си овце за съжаление. Ето за това ще ни мачкат и ще си правят с нас каквото поискат. Защото никой на никого не търси сметка в тази държава Булгаристан (RIP)

    Коментиран от #8

  • 3 Пазарен Либерализатор

    29 0 Отговор
    А 6 месечна? Така са разделени, че шлякат яко с периодите, и цените не са реципрочни.

    Коментиран от #4

  • 4 Аха

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Е нали това е идеята - да ни прецакат нереципрочно. Да си плащаме все повече и повече м
  • 5 winetka

    27 1 Отговор
    Седмичната е доста скъпа, в съседна Румъния е около 7 лв.
  • 6 Страхил

    8 16 Отговор
    Какво ревете бе нали карате по хубави пътища...
  • 7 ГЕРБаха ни майката

    26 2 Отговор
    Винетките са скъпи, но пък за сметка на това пътищата са некачествени !!!
    Единственото положително, ако изобщо може да сe каже, че има нещо положително в цялата ГЕРБерска схема е че поне, ще с валидност от дата на купуване.
  • 8 Истината винаги боли

    31 0 Отговор

    До коментар #2 от "Станислав Стойков":

    Лакомията на управляващите не признава никакви морални закони и кожата да ти свалят, пак ще си мислят че са се минали.За магистралите трябва да има ТОЛсистема но за републиканската мрежа защо се плаща винетка,това си е крепостничество.Незнам от къде си мислят тези такси ,но Българският народ е най робският народ в Слънчевата система,щом и шофьорите на лични автомобили си мълчат и събират стотинки да си платят данък износване на гумите ....Защо седмичната е 15лева?Има пенсионери който напускат домашният затвор,веднъж в годината и не могат да отидат до съседното населено място,макар че шосетата са с повече дупки от каруцарските черни пътища...
  • 9 тони

    13 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли ,че пречите на мутрите с джипове и бързите аудита.
  • 10 Uflaf

    13 0 Отговор
    .инетката трябва да е не повече от 30 лв за година и който се качи на новите магистрали да си плаща на километър. Останалите пътища са пълен боклук и за това от нас да мине ,поне за боя да има и да изсекат клоните до пътя. А този който ползва да си плати това което и колкото ползва. Едни не слизат от колите ,бусове и камиони за да правят бизнес или да си пият кафето някъде ,а всички плащат дето отишъл от селата до града. Аман от тази солидарност в това натаковано общество. Същото е с осигуровки за пенсии и здравните. Един плаща за трима поне.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Истината винаги боли

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Uflaf":

    Аз съм ЗА!!Добро решение!
  • 12 onq s konq

    5 1 Отговор
    Всякакви винетки за различни срокове от годината трябва да бъдат по - скъпи от годишната,за да може тя да се продава.
  • 13 Знаеш ли...

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Uflaf":

    Всички шофьори плащаме пътен данък калколиран тук и там + винетки + ремонти,. А сега и нова такса ти се ще! За какво да плащам - задръствания... паднали тавани на тунели... вълнисти "магистрали"... пропаднали пътища... неадекватни или липсващи табели и знаци... дупки без пътища... ЗА КАКВО?!
  • 14 незнайко

    2 0 Отговор
    По статистика има приблизително 4 милиона автомобила в БЪЛГАРИЯ. Ако всеки си купи винетка това са 388 милиона. Ако сложим 10 милиона за километър магистрала, това са 39 киломатра на година. Следователно за 7 години може да се дострои магистрала Хемус от Шумен до Ябланица. Запитва ли се някой защо няма статистика колко винетки и какви са купени през миналата 2016 година ? Сега като въведат и да важат дата да дата никой не може да им хване печалбата !!! ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО !!! Никой не ни казва, колко пари влизат в бюджета на пътната инфраструктура. ТАКА СЕ КРАДАТ ПАРИ ВЪВ ВСИЧКИ ОТРАСЛИ !!!
  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    Добре де, вякой има ли информация какво се случва с решението по делото за цената на винетките, което въпросното министерство обжалва?! Избезе решение на съда, че стойността е незаконна. Доколкото излезе информация, това решение се обжалва, но от тогава мина доста време. Какво в крайна сметка се случва? Поне аз не съм чул..
  • 16 Guest1

    0 0 Отговор
    Тук цялата е работа е да те накарат да си купиш годишна винетка, Защото цените на другите винетки реално не са пропорционални, както бе писано в по горните коментари.
  • 17 qqqqq

    2 0 Отговор
    Софиянците са виновни, защо не скочат пред парламента, 2 милиона са.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове