816 2

Без коли в Стария град на Пловдив

Стефанаки Йоанис

Край на свободния достъп на автомобили до Стария град от 1 ноември, предаде репортер на Plovdiv24.bg. От тази дата единствено пловдивчани, притежаващи електронни карти, ще могат да преминават през новата бариера, монтирана на ул. "Съборна", съобщи за читателите ни зам.-кметът по транспорт Златин Велев. А с карти - по думите му, ще се сдобият само живущите в зоната. Ограничен брой ще получат и работещите в Стария град (пропуските ще бъдат раздавани на 31 октомври).

Така например служителите на ПУ ще има право на 10 карти за достъп, 10 карти се падат и на колегите им от АМТИИ, 5 карти са определени за Арменското училище, три броя пък ще трябва да осигуряват нормалната дейност на детската градина. Що се отнася до градината, то лошата новина е точно за родителите - те ще трябва да спират извън Стария град, след което пеша да водят малчуганите.

За всички останали обекти - хотели и ресторанти, ще има по един електронен пропуск. Системата ще заработи от 1 ноември и от тази дата автомобил без електронна карта няма да може реално да премине. Новата бариера ще се състои от две по-малки, които ще разделят автомобилния поток на вход и изход, по средата им ще е четецът, които пък ще разпознава номерата на имащите право да паркират в архитектурния резерват.

"Колите станаха много, в момента текат ремонти, а вече се налагат ремонти на вече ремонтирани тротоари и всичко това е заради спирания върху тротоари", коментира Велев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • София
  Отговор
  1 07:17  02.11.17
  Браво на Пловдивските общинари.Да видим кога ще се сетят в СОС,това е единствената работеща мярка!Несебър,сега Пловдив,хайде и в София да го направят за да се оправи въздуха,движението,паркирането и да заприлича на нормален град!А ако направят на Камбаните място за протести,ще станем истински европейски град!

  Коментиран от #2

 • Густо Майна
  Отговор
  2 10:14  02.11.17

  До коментар #1 от "София":

  О'к съм за автоограничения в централни градски части, ама като живущ в района си мисля, къде сега ще се изсипе паркопотока?! В и без това задръстените околни улици! Само си помислете как 100-ина автомобила всяка сутрин и вечер, спират "като албанци", за да заведат децата до градината! И какво става в участъка. Пак добро, но не адекватно въведено ограничени - без предварително изградена околна инфраструктура!

Напиши коментар:


Публикувай