606 4

Председателството на ЕС ще блокира центъра на София

Пет са големите събития в София по време на председателството

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Центърът на София ще бъде блокиран заради предстоящото председателство на Съвета на ЕС. "Хората отсега трябва да свикнат с ограниченията", обясни вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от в. "Сега".

Най-много ограничения ще има в района на НДК, стана ясно от думите му. Проблеми обаче могат да се появят и в района на СофияТех парк, където трябва да се състои едно от мащабните събития по време на председателството. Не е ясно дали ще се стигне до затваряне на бул. "Цариградско шосе" заради мерки за сигурност. Подробна информация трябвало да даде Столичната община, каза Радев.

В района на НДК се предвиждат сериозни мерки за сигурност.

"Ще има изградена зона за сигурност, която ще обхваща територията на двореца на културата, ще има изградена постоянна зона, полицейско присъствие постоянно, системи за видеонаблюдение, ще има системи за контрол на достъпа, СОТ, физически бариери, спиращи достъпа съоръжения. С всичко това трябва да свикнем, да приемем тези ограничения", заяви Радев.

Той допълни, че вече били подготвени планове между столичната полиция, фирмата, която ще охранява НДК, и общината. "Ако се наложи, ще бъде включена към тази програма и жандармерията", заяви вътрешният министър.

Пет са големите събития в София по време на председателството, обясни Радев. В момента се чертаели маршрути за транспортиране от летището на пристигащите еврочиновници. Прави се и връзка между охранителните камери на МВР и общината. Досега нямаше такава.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 09:40  01.11.17
  Малейииии, целата им Мара втасасала, че си ш..дата сресала. Сега ще стане пълна лудница.
 • Пако
  Отговор
  2 09:41  01.11.17
  Голям страх от народната любов.
 • foto
  Отговор
  3 09:45  01.11.17
  Много шум и разход на пари за 6 месеца председателство!
 • Хой
  Отговор
  4 09:46  01.11.17
  Брей, брюкселските зелки много ценни бе.

Напиши коментар:


Публикувай