310 1

Учени на протест срещу "геноцида над българската наука"

Светослава Ингилизова

Учени от БАН излизат на протест срещу "геноцида над българската наука". Митингът им е организиран от синдикатите на учените и работещите в областта на науката от Селскостопанската академия и Академията на науките от БАН. Шествието им започва от 11 часа в София и ще стигне до паметника на Васил Левски и Св. Св. Кирил и Методий, пише в. "Сега".

Средната работна заплата в двата института е с 300 лв. под средната за страната, съобщиха от "Подкрепа". Оттам настояват парите за наука да достигнат 1% от БВП.

Протестиращите учени ще връчат и декларации в Министерството на финансите, Министерски съвет и Народното събрание. Сред исканията им са справедливо заплащане и адекватни решения за гарантиране на достоен труд и социална защита.

България


Още по темата

 • Хелоуин пак надви будителите

  Хелоуин пак надви будителите

  Денят на Будителите претърпя поредното си фиаско. Така е от години. Това пише в профила си във Фейсбук Кеворк Кеврокян. Веселието е за Хелоуин ...
  2.11.2017
  842
  11

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 10:16  01.11.17
  "геноцида на българската наука" - така ли са го написали от БАН? Така се разбира, че българската наука извършва геноцид. Трябва да е "над българската наука".

Напиши коментар:


Публикувай