659 3

Приключи охраната на небето ни с италианските ВВС

В авиобазата имаше специална церемонията по закриването на съвместното изпълнение на задачите

Светослава Ингилизова

Завърши съвместното изпълнение на мисията Air Policing от военновъздушните сили на България и Италия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево бриг. ген. Иван Лалов изтъкна постигнатите добри резултати от съвместната дейност на пилотите.

"Благодаря за съюзническата Ви подкрепа в изпълнение на мисията Air Policing в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана. Целта беше да се усилят способностите на страните от Източния фланг на НАТО, включително и на Република България, за гарантиране на въздушния суверенитет", каза ген. Лалов.

В авиобазата имаше специална церемонията по закриването на съвместното изпълнение на задачите по охрана на въздушното пространство от българските и италианските военновъздушни сили.

Командирът на италианските сили, базирани в авиобаза Граф Игнатиево, полковник Морис Гиадони подчерта значимостта на 4-месечното съвместно сътрудничество между военновъздушните сили на България и Италия за повишаване на оперативната съвместимост. Той акцентира върху изграденото приятелство и възможността да бъдат споделени добрите практики в авиациите на двете страни.

"Благодаря специално на бригаден генерал Иван Лалов и личния състав от авиобаза Граф Игнатиево за изключителната подкрепа по време на цялата съвместна мисия. Ние работихме рамо до рамо за успешното й изпълнение в интерес на опазване границите на обединеното въздушното пространство на НАТО", изтъкна в обръщението си полковник Гиадони. Той пожела просперитет и развитие на бойните авиации на Италия и България.

На церемонията присъстваха и командирът на Оперативните сили от състава на Военновъздушните сили на Италия генерал-лейтенант Фернандо Джанкоти, и командирът на бойния компонент на италианските Военновъздушни сили генерал-майор Силвано Фриджерио.

На 1 ноември 2017 г. четирите самолета "Eurofighter Typhoon" на Военновъздушните сили на Италианската Република ще бъдат пребазирани.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БА-баняджия
  Отговор
  1 10:31  01.11.17
  Ред е Бшибузука да дойде после ВЕРМАХТА(Луфтвафе) и накрая знаете какво следва.

  Коментиран от #3

 • Варна
  Отговор
  2 21:03  01.11.17
  - Успешно изпълнение на поставените задачи.... - Съвместното сътрудничество... - Оперативната съвместимост ... Пълна трагедия! - Когато бяхме бедна СОЦ Република имахме 100 самолета и никой не ни е охранявал въздушното пространство.
 • Авер
  Отговор
  3 22:51  01.11.17

  До коментар #1 от "БА-баняджия":

  То този отгоре,много си зле пич.

Напиши коментар:


Публикувай