910 3

Румяна Бъчварова: Ако някой те покани на кафе, не значи, че ще се жениш за него

Фактът, че е избран този момент показва, че се търси дискредитация на правителството

Стефанаки Йоанис

Няма причина да не вярвам на Севдалина Арнаудова. Повтарям позицията на ГЕРБ, че никога не сме искали да правим коалиция с БСП и нямаме намерение да го правим. Това, че някой има неформални срещи, не значи, че има преговори за коалиция. Ако някой те покани на кафе, не значи, че ще се жениш за него. Това каза началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите й това показва, че в БСП има големи проблеми. „Борисов се среща с хора от много политически партии, но това нищо не значи. В ГЕРБ преговорите за коалиции се правят публично. Този разговор за ГЕРБ е приключил. Никога ГЕРБ не е имала колебания по този въпрос“, категорична бе Бъчварова. „В този момент правителството е стабилно, има ясна програма. Вотът на недоверие е за цялостната политика, което означава, че следващите шест месеца няма да има такъв. ГЕРБ не се притеснява от вот на недоверие. Ако имат компрометиращи материали те трябваше да ги дадат на прокуратурата. БСП непрекъснато се опитват да нанесат удар по авторитета на ГЕРБ. Те целят това да стане по време на председателството. Фактът, че е избран този момент показва, че се търси дискредитация на правителството.

Това показват колко назад е останала БСП от политическите процеси в света“, подчерта Румяна Бъчварова. Тя коментира оставката на здравния министър Николай Петров. „Нека не забравяме правото на всеки да докаже своята невинност.

Подадената оставка е неговата морална позиция. Няма нищо по-надеждно в една държава от това институциите да си вършат работата. Трябва да е човек, който не показва зависимости. Всеки сигнал се проверява от институциите. Няма лесни решения в управлението и всеки, който дойде трябва да е наясно с това. Здравеопазването е най-динамичната сфера“. „Изключително се изненадах, че само г-жа Нинова и президента се борели срещу корупцията в държавата“, каза бившият вътрешен министър. „Това че предлагат една алтернатива, не значи, че това е правилният път. Нека не подменяме реалния свят с това, който е в главите ни“, призова тя. „Когато една политическа сила претендира да е алтернатива, нека да бъде умна опозиция. Хубаво е да има коректив, но не такъв“, заяви Бъчварова. По отношение на искането на оставката на Валери Симеонов Румяна Бъчварова заяви: „Това е лично решение. Не мисля, че това е сериозен казус пред управлението, защото се иска от политически опонент и то за стари проблеми. За хората в Европа начело на държавата стои ГЕРБ - партията която печели три пъти избори. Това показва стабилност и надеждност“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 10:27  01.11.17
  Тази комунистическа щерка защитава яростно Б.Б., както и Лилито Павлова. Интересно как се редуват в спалнята на Бойко ?
 • ЯИзкарайГаноГоведата Говедата
  Отговор
  2 17:50  01.11.17
  Не бе како, ще те е^е. Ей тва жените, все бяла рокля ви се привижда
 • Гост
  Отговор
  3 11:27  02.11.17
  Те се редуват една друга а б.б го редува кмета...

Напиши коментар:


Публикувай