416 0

Тържество за педагози в Пловдив

Събитието се проведе в Дома на културата

Тържество за педагози в Пловдив
Светослава Ингилизова

На тържествена проява в Дома на културата инж. Ральо Ралев, кмет на район „Северен”, изрази уважение и благодарност към водещи педагози от детските и учебни заведения в района за благородния им труд в полза на пловдивските деца и ученици.

Събитието се проведе в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, когато се почитат паметта и делата на хората, крепили с кръст, огън и слово българския дух. На този ден бе посветено празничното събитие, което събра всички директори и водещи учители от 21 детски и учебни заведения. Гости на честването бяха общественият посредник на Пловдив инж. Б. Стаматов, ректорът на ВУАРР, акад. Д. Димитров, Началник отдел „Образование” на Община Пловдив Д. Щилянова, д-р Ю. Юрдекова, носител на отличието „Следовник на будителите”, ръководители на образованието в районните кметства.

Химнът на народните будители даде тържествен старт на проявата, в която прозвучаха вечното „Аз съм българче” и обичаната от всички „Вятър ечи”, изпълнени от най-малките граждани на района – деца от детските градини. Златни страници от българската литературна класика достигнаха до множеството благодарение на вълнуващата изява на Атанас Пирянков – учител по български език от ФЕГ „Ант.дьо Сент-Екзюпери”, който за пореден път доказа, че словото е най-велик будител на умовете и сърцата. Във финала на тържеството Илия Гюров и Станислав Денев, възпитаници на СУ „Хр.Данов”, представиха диалог между княз Фердинанд и кмета на Пловдив Христо Груев Данов, който показа как някогашният пловдивски кмет дава пример за смелост и висок морал.

Почетен знак на кмета на район „Северен” – специалното отличие на събитието – посмъртно бе връчено на Мариана Димитрова, Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов”, за заслугите и за развитието на средното образование.

Сред тържествената обстановка на най-добрите в учителската професия бяха връчени грамоти за заслугите им и книги – най-хубав подарък за мислещия човек. Специален жест на внимание бе подготвен и любезно предоставен от фирма РЕФАН, която зарадва отличените с продукти от своята „Златна серия”.

Развълнувани от вниманието и признанието на техния труд, педагозите изразиха сърдечната си благодарност към кмета и екипа му, многократно давали доказателства за отлично сътрудничество. В работата си педагозите показват новаторство, вдъхновяват учениците си да бъдат самостоятелно и критично мислещи, да търсят смислена позитивна изява на своя потенциал.

Водещите учители в района изразиха дълбокото си уважение към своята професия, гордостта, че са нейни посланици, а вниманието на инж. Ральо Ралев към тях по повод Деня на народните будители е една от най-хубавите отплати за труда им. Естествен финал на вълнуващото тържество бяха десетки снимки, които си направиха с любезния домакин водещите педагози от район „Северен”. След тържествената част на проявата кметът покани гостите си на празничен коктейл.

Пловдив / България


Напиши коментар:


Публикувай