501 0

И будителите разделиха депутатите

Левски винаги ще е съвестта на управниците, смятат от ДПС

Венцислав Михайлов

Денят на будителите раздели депутатите в пленарната зала. Управляващите се похвалиха с успехи в образованието и повече пари за наука, а от опозицията сравниха празника с Деня на мъртвите, защото се убивало образованието.

„Делникът ни задължава да помним род и родина, нация и българщина. За ГЕРБ образованието е приоритет. Половин милиард повече за образование”, посочи Милена Дамянова от ГЕРБ.

„38% от българите не завършват. Вчера беше Хелоуин. Празник на мъртвите. Да не се превърне денят на будителите в ден на прекратяване на образованието”, заяви проф. Иво Христов от БСП.

Волен Сидеров от Обединени патриоти честити Хелоуин и посочи, че децата не знаят що е дух и мислят, че сме произлизаме от маймуната. „Трябва да има вероучение, ние не сме номадски народ дошъл 7 век с пастърма под седлото на кончето”, каза той.

Ерол Мехмед от ДПС допълни, че словото има съдбовно значение, а Левски винаги ще е съвестта на управниците, дръзнали да оспорват равноправието.

Милена Дамянова от ГЕРБ посочи, че в Бюджет 2018 са предвидени за образование над половин милиард лева повече. Председателят на образователната комисия обясни, че 16 пъти повече са средствата за развитие на професионалното образование, за наука има близо 121 милиона лева повече, а усилията продължават.

От БСП изтъкнаха проучвания, според които над 40 процента от децата не разбират текста и не могат да смятат, а огромна част от завършващите университет си плащат. Иво Христов от "БСП за България" каза, че в България върви тенденция да има много неграмотни и пожела 1-ви ноември да не се превърне в празник на прекратяване на българското образование. От "Воля" подчертаха, че всеки един човек може да бъде будител, а от ДПС припомниха, че в България има много етноси и затова призоваха за отговорност и толерантност.

От "Атака" подчертаха, че е добре в рамките на мандата да се направи така, че в учебниците по история да влезе истинската история.

България


Напиши коментар:


Публикувай