533 9

Борисов: Бъдете будни в помислите и в делата си

Премиерът честити на българите Деня на народните будители

Мартин Христов

Бъдете будни в помислите си и във всяко свое действие, пожела премиерът Бойко Борисов на българите по случай днешния Ден на народните будители.

"Националното самосъзнание, ценностите и културата ни днес са плод на усилията на хиляди българи - книжовници, просветители и революционери", написа министър-председателят в профила си във Facebook.

По думите му, именно осъзнатата почит към предците и оценяването на съвременните будители са мостът към по-доброто ни бъдеще.

"Бъдете будни в помислите си и във всяко свое действие. Честит празник!", завършва поздравлението на премиера.

Празникът честитиха и министри.

"Вие, учителите, сте хората, които предавате знанието и създавате бъдещето на страната. Задачата пред Вас винаги е била и ще бъде нелека, защото едновременно съхранявате живо чувството към историята и възпитавате следващите поколения да вярват в доброто, да се стремят да постигат успехи, да бъдат следващите будители", с тези думи се обърна министърът на образованието Красимир Вълчев към българските учители.

По думите му техният професионализъм, опит и знания са необходими, за да се справим, ние и децата ни, с предизвикателствата в съвременния свят.

"Затова смело мога да кажа, че всеки учител, всеки университетски преподавател, учен или деец на словото и изкуството е днешният народен будител", посочва още в поздравлението си образователният министър.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аааа
  Отговор
  1 16:15  01.11.17
  Кой го казва ...!!!
 • Винету
  Отговор
  2 16:15  01.11.17
  Бъдете будни в помислите и в делата си..., а си заспал, а си пропуснал някой банков превод!
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  3 16:17  01.11.17
  Категорично не всеки един учител е будител! Единици са будители. Останалите са заспали мисирки. Охранените чиновници им спускат абсурдни програми, тъпи учебници, пълни с картинки, несвързани един с друг уроци и грешки и точно учителите трябва да са първата аларма: ей, това не става, бе, тъпо е, ненужно, не учи на нищо нова и хубаво учениците; тестовете не учат на знание! ама не! мълчат учителите!
 • Той
  Отговор
  4 16:29  01.11.17
  Ако бяхме по-будни,Боко отдавна нямаше да те има!!!!!!!

  Коментиран от #5


 • onq s konq
  Отговор
  5 17:01  01.11.17

  До коментар #4 от "Той":

  Хаха!"Ако бяхме по-будни,ако бяхме по-умни и по-красиви",...Не се притеснявайге бе некачествен матриял такъв-НИЕ за сметка на вас сме достатъчно будни и затова НЕ САМО ГО ИМА ББ,НО И ЩЕ ГО ИМА!
 • Бай Х
  Отговор
  6 19:40  01.11.17
  Събудих се! - Търся си калашник за да правя фоерверки първо в Банкя, после при онзи с 6-те апартамента дето събираше пенсиите на роднините си до 5 коляно и накрая на жълтите павета. Толкова съм бесен, че когато дойде в София ще има много поздрави към всички ... - Докато мърдат
 • Бесен Язовец
  Отговор
  7 20:00  01.11.17
  Борката е суперяк, браво и нек все така да продължава да мачка комуняките !

  Коментиран от #8

 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  8 20:13  01.11.17

  До коментар #7 от "Бесен Язовец":

  Заблудени хора! Лесно манипулеруеми! На Боко и в краката му ще се влачите!
 • Иван
  Отговор
  9 21:25  01.11.17
  който убие чудовището борисов гласувам за него с 2 ръце, ако ще да са комунисти, ако ще да е хитлер, ако ще да са извънземни

Напиши коментар:


Публикувай