6 745 8

Шофьорът на катастрофиралия автобус изчезна

Мартин Христов

Няма и следа от шофьора на катастрофиралия на магистрала Тракия автобус. 20 от пътниците бяха ранени. На 49-годишния мъж е повдигнато обвинение, за което може да получи до 6 години затвор, съобщи БТВ.

Професионалист – стриктен и внимателен, така описват шофьора бивши негови колеги. Бивш международен шофьор, лятото Валентин Иванов работил в несебьрска транспортна фирма, но след края на сезона бил освободен. Търсел постоянен ангажимент, за това започнал в "Юнион Ивкони".

"Ако можем с нещо да му помогнем, ще му помогнем, той е от хората, които заслужават. Наистина много добро момче!", твърди собственикът Стоил Панев.

Заспиване заради преумора е най-вероятната причина за инцидента. Няма как във фирмата да не са знаели, че е карал извънредно, защото курсът е бил редовен, коментират бившите колеги на Валентин.

Връзка с него нямат и близките му.

Разследването е затруднено заради стара карта в тахографа на рейса. „Картата е на 4 дни и върху нея писецът на това устройство е записвало едно върху друго, т.е. записът е абсолютно нечетлив. Освен това тази карта е на друго лице", каза районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

В писмо до медиите превозвачът обяснява, че отговорността за правилното попълване на тахографските листи е на шофьорите. Колеги на Валентин обаче смятат, че трагедията е можела да бъде по-голяма.

Нарушенията, установени в Юнион Ивкони не са основание за отнемане на лиценза й, коментира транспортният министър.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Вито КУРлеоне
  Отговор
  1 21:39  01.11.17
  --->Публикувано във факти.бг: Нарушенията, установени в Юнион Ивкони не са основание за отнемане на лиценза й, коментира транспортният министър.

  Коментиран от #4

 • Карай
  Отговор
  2 22:37  01.11.17
  След като една фирма има 28 глоби за 10 месеца... би било редно да се отнема лиценза!!!!!

  Коментиран от #3

 • неутрален
  Отговор
  3 22:54  01.11.17

  До коментар #2 от "Карай":

  Кой да го отнеме,като всички пърдят в едно гърне!?!
 • ГЕРБаха ни майката
  Отговор
  4 00:01  02.11.17

  До коментар #1 от "Дон Вито КУРлеоне":

  Е как да отнемат лиценза, като фирмата е на депутат гербераст ??? Вие, кога сте видели или чули гербераст да си плаща за греховете ??? Няма такъв филм всичко се замита, покрива и т.н. и този път няма да е по различно. Ще го отнесе заспалия водач, ама що е бил уморен, що е заспал това никого не го интересува, фирмата е на гербераст !

  Коментиран от #8


 • САВА
  Отговор
  5 00:17  02.11.17
  Миналата година през август трябваше да отнеса важни документи до гр. Варна и за мой късмет нямаше места в самолета,влака не ме устройваше време на тръгване и пристигане и реших да пътувам с автобус, /за пръв път от 15 год.и последен/пътувах с Юнион-Ивкони автобуса се тресеше при всяко спиране а при набиране на скорост нещо вибрираше като разбит кардан и се вдигаше прах в салона.Оставих документите и със същият автобус тръгнах обратно за София и тогава забелязах че водача е същият този който докара автобуса до Варна,професионален водач съм от 31 години,но такава безотговорност относно пътници и превозван товар не бях виждал до сега.Бях на седалката на втория ред ,на почивките по пътя не го видях нито веднъж да превключи тахографа на престой,вероято караше без шайба,отделно от това постоянно превишаваше не само максимално допустимата скорост за автобус но там където имаше ограничение на пътя с поставен пътен знак не го спазваше.Освен това и доста време си говореше по телефона.Обадих се по тел. на фирмата за това какво съм видял,кометара беше:Благодаря господине ще извършим проверка,и ми затвориха телефона.

  Коментиран от #7

 • Джак
  Отговор
  6 08:27  02.11.17
  Знаех си че е активно мероприятие. Жертвата разбира се е шофьора. Няма по-малък бушон който да изгори. А тия с подменени шайби и заспивания на волана ги говорете на глухите. Жалко ...
 • ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ
  Отговор
  7 08:50  02.11.17

  До коментар #5 от "САВА":

  И на АРДА ТУР не са по различни автобусите,возил съм се и няма да повторя!!!
 • Глос
  Отговор
  8 12:02  02.11.17

  До коментар #4 от "ГЕРБаха ни майката":

  Дали ще ти ГЕРБасат или БСПасат майката, все ще си на..ан от политико-мафиотите!

Напиши коментар:


Публикувай