1 094 14

Пенсионери протестираха пред парламента

Възрастните поискаха достоен живот и минимална пенсия от 350 лв. до 400 лв.

Венцислав Михайлов

Пенсионери протестираха пред парламента. В същото време депутатите обсъждаха бюджета на държавата в парламентарните комисии.

Възрастните поискаха достоен живот и минимална пенсия от 350 до 400 лв., както и приемане на закон за възрастните хора, каквото искат и от БСП. „Искаме преизчисляване на пенсиите - на всички пенсии не само на минималните”, посочиха събралите се.

"Пенсиите ни трябва да бъдат преизчислени. Работили сме по 40 години и живеем с минимални доходи на прага на бедността, заявиха те. В Европа пенсионерите живеят достойно, а ние тук тънем в нищета, недоволстват пенсионерите.

Те се заканиха за ново недоволство, този път в цялата страна другия четвъртък.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Работещ
  Отговор
  1 13:57  02.11.17
  Нахалници. Не стига, че ги храним, чрез вноските, които правим в пенсионната система, ами и ще ни пречат да работим и да изкарваме пари, част от които отиват да се хранят техните гърла...Ще ми блокират центъра на София... Живите мъртв откъде мислят, че ще дойдат техните пари?! От наштие вноски или иначе казано искат да изядат парите, които ние внасяме в НОИ... А техните пари къде са?!?!

  Коментиран от #5, #8

 • Свободен
  Отговор
  2 14:06  02.11.17
  Бъдещето на България е в младите хора, а не в пенсионерите, така че първо трябва да се даде на младите. А който е работил и внасял навремето, днес има нормална пенсия.
 • пенсьонер
  Отговор
  3 14:55  02.11.17
  Нали се увеличават догодина пенсиите? Какво ли ще правят ако се намаляваха ...
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 15:09  02.11.17
  Всичките по долуизходили,се ще дойдете на това положение един ден и ще блокирате центъра на Софето, но пари пак и пак няма да има,защото брата циганин не работи и не внася,а само изнася.Мъка,мъка....

 • гост
  Отговор
  5 15:14  02.11.17

  До коментар #1 от "Работещ":

  до #1 и 2 С тези коментари вие май няма да дочакате пенсия.
 • гост
  Отговор
  6 15:21  02.11.17
  На гробищата пише7 И ние бяхме като вас, и вие ще дойдете при нас.
 • ЛОЩ
  Отговор
  7 17:44  02.11.17
  След протеста за по 100лв на КАЛПАК сега имаме за по 50лв на ПЕНСИОНЕР. Като стигнат ОРГАНИЗИРАНИТЕ ОТ СИНДИКАТИ хорица до искане за 10ст да се обадят аз ще им дам направо да се приберат. С увеличние 50лв или 100лв ще се оправи всичко в държавата. Идиоти сте всичките а синдикатите са родоубиици и дано децата им на продажните синдикати да ги убие безнаказано някой етнос дано докато си пазарят по Витошка с парите на Тати (дето му ги дават да прибира и изкарва народа на протести като офце както му кажат) и да го осъдят после на 2 месеца условно.
 • Тони
  Отговор
  8 18:23  02.11.17

  До коментар #1 от "Работещ":

  Въобще не сте наясно с българския пенсионен модел.Той е разходо-покривен. Това означава,че тази година НОИ събира напр. 5 милиарда от вноски, държавата дава още напр.3 милиарда и се изплащат пенсиите за годината. Инвестират се парите в частните пенсионни фондове и Сребърния фонд. И така е от 1949 година когато държавата национализира пенсионните фондове. Сегашните пенсионери са изплащали пенсиите на предишните пенсионери. Парите им,както и Вашите сега не се инвестират от НОИ в някакви фондове,банки и т.н..И вие като се пенсионирате ще ядете парите на работещите тогава,а това,което получавате от доброволния пенсионен фонд ще бъде като девиденти от техните инвестиции. Молете се като се пенсионирате да има много работещи,за да може НОИ да ви плаща нещо.

  Коментиран от #9, #10

 • Рентиер
  Отговор
  9 19:18  02.11.17

  До коментар #8 от "Тони":

  Какво означава "в някакви фондове"? Какви са тези фондове? Каква е тяхната доходност, какъв процент от събраните съми са в такъв фонд? Какво притежава фонда- акции, облигации, недвижими имоти, какво?! През 1989, когато преминавахме от планова към пазарна икономика сегашните пенсионери, подобно на теб, абсолютно апатично подходиха към "някаквите фондове" и затова сега са на този хал.
 • Рентиер
  Отговор
  10 19:19  02.11.17

  До коментар #8 от "Тони":

  Какво означава "в някакви фондове"? Какви са тези фондове? Каква е тяхната доходност, какъв процент от събраните съми са в такъв фонд? Какво притежава фонда- акции, облигации, недвижими имоти, какво?! През 1989, когато преминавахме от планова към пазарна икономика сегашните пенсионери, подобно на теб, абсолютно апатично подходиха към "някаквите фондове" и затова сега са на този хал.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  11 22:21  02.11.17
  Ако си червен ,,рентиер",информирай нас неправоимащите,как става далаверата на гърба на будалите от народа...За този живот няма да ни свърши работа,ама за другият ще сме подготвени....
 • неутрален
  Отговор
  12 22:45  02.11.17
  Тиквата преди седмица увеличи на всички характутняци - зам. минисдтри, на Бъчвата, дето бърка Боршчето и още един куп некадърници с по 800-900 лева, а с достойните хора се гаври. ПРОКЛЕТ ДА Е, НЕ ЧЕ Е ПРОКОПСАЛ, НО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА ГО НАКАЖЕ ГОСПОД и НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ. ОЩЕ МНОГО ПЪТИ- ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!!!!!!!!!!
 • PfF
  Отговор
  13 19:14  04.11.17
  Пиша ви самата истина. Хората едно време са работи ли ДА, стигна ли са до пенсия, ОБАЧЕ, червените управляващи говеда, доведоха пенсионерите до мизерията, също и управляващите през прехода. Бойко е на власт от няколко год. и едва ли не, него искат да го изкарат виновен, че пенсиите на пенсионерите в момента са ниски. БСП-то краде ли краде, окраде нашите пенсионери майки и бащи в момента, УВИ!!
 • некойси
  Отговор
  14 12:31  05.11.17
  Страната е съсипана и опустошена от безхаберното управление десетилетия наред. Наглите управляващи са способни на всичко сами и само да се домогнат до властта. Дори и сега вероятно с 200 лв пенсия държавата върви по ръба на фалита. Това са хората счупили се от работа в името на фалшиви лозунги и обещания за по-добър живот. Дори и с повишението на пенсиите пак са обречени да бедстват и да свързват трудно двата края. Ще има да става нещо скоро.

Напиши коментар:


Публикувай