336 2

Цветанов: Вотът на недоверие ще е пилеене на време

По време на дебата ще бъдат изречени много неистини, смята Цветанов

Мартин Христов

„Вотът на недоверие ще е пилеене на време”, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Той ще ни отклони за няколко часа от нормалната парламентарна дейност, свързана със законодателството и приемането на бюджета за 2018 г. Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега. Но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика“, допълни той.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че това е нормалната парламентарна процедура и се радва, че опозицията е решила дебатът да се води в пленарна зала, защото не смята, че е коректно ежедневно да се хвърлят някакви обвинения, които въобще не кореспондирали с истината, съобщи Нова тв.

„Опозицията е в правото си. Когато прецени, че иска да поиска вот на недоверие, тя трябва да внесе съответните мотиви. Дебатът ще се води в зала. Ние се придържаме към начертаната програма, приемането на бюджета и законодателството, което има пряко отношение към ангажиментите по управленската ни програма. От тази гледна точка, вотът на недоверие ще ни отнеме може би половин ден, за да може да се водят дебати, иначе нямаме промяна от това, което сме си начертали”, заяви Цветанов.

Той смята, че внасянето на вот на недоверие в навечерието на бъдещото ни председателство на Съвета на ЕС е показател за политическа незрялост.

„Аз не мога да повярвам, че една партия, която претендира за 100-годишна история, загърбва националните приоритети, които са свързани с председателството. По време на дебата ще бъдат изречени много неистини“, смята той.

ГЕРБ: За БСП алтернативата на управление е да могат да формулират фалшиви новини

Цветанов добави, че вероятно след гледането на бюджета на първо четене в пленарна зала, министър-председателят ще внесе и предложение за персоналната промяна в Министерство на здравеопазването. Очаква се това да стане на 10-ти ноември.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Притеснил се за времето
  Отговор
  1 16:21  02.11.17
  То вашето май всичко е мотане и пилеенена време така ,че няма страшно нека мине и това. Идва декември ще трябва да излизате почивка десет дни преди празниците и да се върнете да пилеете време десет дни след тях а и в крайна сметка пилеете времето на народа а и ви се плаща за това. Така ,че не се притеснявай господин Цветанов. Пропиляхте 28 години време са за един ден до обяд няма да го правим на проблем
 • кучето шаро
  Отговор
  2 19:29  02.11.17
  Нали това правите по - цял ден , пилеете времето .

Напиши коментар:


Публикувай