546 1

ГЕРБ ще иска оставката на кмета на Батак

Мартин Христов

Общинското ръководство на ГЕРБ в Батак ще поиска оставката на кмета Петър Паунов (БСП), съобщиха от пресцентъра на партията. Искането ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет утре (3 ноември).

Повод за искането е обвинителният акт срещу Паунов, който прокуратурата внесе в съда на 30 октомври. Кметът ще бъде съден за превишаване на права при продажба на част от държавен имот край язовир "Батак".

Имотът е продаден за 2400 лева, след като собствеността му е била променена от държавна на общинска.

От ГЕРБ - Батак, посочват, че ще искат оставката на Паунов за уронване на престижа и доброто име на общината в резултат на тази сделка.

Председателят на групата на ГЕРБ в общинския съвет Атанас Коларов заяви, че решението за промяна на собствеността на имота е взето на последното заседание на съвета в предишния мандат на кмета. Настоящият общински съвет впоследствие е отменил решението като незаконосъобразно, но въпреки това продажбата е осъществена.

В мотивите си за искането на оставката на кмета ГЕРБ ще посочи още и обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина му - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма "Престиж - Паунов" ЕООД.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикация за второ закононарушение на кмета на Батак Петър Паунов.

Това стана след публикации в пресата, които твърдят, че Петър Паунов е разпределил на фирмата на сина си обществени поръчки за 580 хиляди лева.

Паунов стана подсъдим и заради продажбата на имот, който се оказа, че е държавна, а не общинска собственост. Обвинителният акт по първия случай бе внесен в съда още в понеделник.

Пазарджик / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Хомофоб
    Отговор
    1 21:19  02.11.17
    Ако от ГЕРБ бяха справедливи доста бивши министри на отбраната трябваше да ги съдят, че и свои дори при това за колосални суми.

Напиши коментар:


Публикувай