972 2

Скандал при първата копка на обхода на Ахелой

Участъкът трябва да бъде завършен до края на 2018 г.

Стефанаки Йоанис

Жители на Ахелой влязоха в остър спор с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на първата копка на обхода на Ахелой. Те поискаха от инж. Дончо Атанасов проектът да бъде преработен и да бъде изградено кръгово вместо надлез над общинския път Тънково – Ахелой.

„С този надлез, ние, от Ахелой, нито можем да слизаме от този път, нито да се качваме, ставаме изолирани. Става като магистрала – минава пътят покрай нас, а ние не можем да го ползваме“, коментираха ядосаните граждани.

Местните обвиниха представителите на държавата, че не е имало обществено обсъждане на проекта, но Дончо Атанасов бе категоричен, че даже е присъствал на събранието в Ахелой. Единственото, което Атанасов им обеща, че ще разгледат идеята им да се включват в пътя, но проектът няма да бъде преработван, защото ще го забави с поне две години.

Участъкът трябва да бъде завършен до края на 2018 г., а още за летния сезон да може поне частично са се ползва и да намалят задръстванията между Поморие и Равда.

„Остават още два участъка между Бургас и Слънчев бряг. Това е обходът на Поморие и северният обход на Бургас – връзката от АМ „Тракия“ към Ахелой и Слънчев бряг“, коментира Дончо Атанасов.

Обходът на Ахелой е около 5 км., четирилентов е, излиза на кръговото кръстовище на с. Равда. Около 23 млн. лв. е неговата стойност, осигурени са от държавния бюджет.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 11:02  03.11.17
  Докато са ГЕРБ на власт ще е така, вместо кръгово - надлез, вместо Детелина - Диамант /кръстовището Шумен -Русе на Хемус, само и само да се усвояват повече пари, да се краде по-мащабно, а народа да си мре безславно !

  Коментиран от #2

 • Брееей
  Отговор
  2 13:51  03.11.17

  До коментар #1 от "Русенец":

  ГЕРБ-ерите, че крадат - крадат (както и всички предишни управници). Но никой преди тях не можа да свърши и 10 % от това, което е изградено по ГЕРБ-ерско време.

Напиши коментар:


Публикувай