371 7

Още закони за КТБ готви ДПС

Банковото ни законодателство е устроено така, че да контролира нормална банкова система

Стефанаки Йоанис

Приемането на закон за пресичането на вторичното ограбване на КТБ не означава специално законодателство и критиците на текстовете са платени с парите от грабежа.

Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид, цитиран от bTV и в. "Сега". Той е съавтор и съвносител на законопроекта заедно с Йордан Цонев и Делян Пеевски.

Хамид посочи и че заедно със съпартийците си готви още няколко свързани с КТБ законопроекта.

"Банковото ни законодателство е устроено така, че да контролира нормална банкова система. За съжаление, КТБ не е била нормална банка", коментира той.

Апетитни активи са отнемани по схема със заеми за кухи фирми, несъстоятелност по веригата и претенции на друго дружество "от същата мустаката престъпна група", която получава актива "чист и неопетнен", обясни депутатът.

Хамид беше категоричен, че няма проблем да се приема законодателство със задна дата и припомни, че друг път по изключение са били приемани закони със задна дата, имало е десетки такива закони. По думите му основните текстове ще важат за всички банки от този момент нататък.

На въпрос ще бъде ли подкрепен законът "Пеевски-Цонев-Хамид" и от другите партии, той отговори:

"Не сме говорили с никого. Искаме да видим кой иска разграбените активи да се върнат където им е мястото и кой играе с грабителите".

Той преповтори тезата на ДПС, че националистите във властта могат да станат причина за падане на кабинета на ГЕРБ. "Тези националисти дърпат правителството и цялата държава към дъното", заяви депутатът.

Хамид предрече, че сегашният престой на "Обединени патриоти" в управлението ще има същия катастрофален завършек за тях, както се е случило по време на миналото правителство с Реформаторския блок.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • това серизоно ли
  Отговор
  1 09:29  03.11.17
  Все едно Ал Капоне и Лъки Лучано, заедно с Бъгси Сийгъл да готвят законодателни мерки срещу организираната престъпност!? За пореден път се убеждавам, че ДЪРЖАВА НЯМА, има само някаква територия, по зле и от Дивия Запад.
 • Темида
  Отговор
  2 09:32  03.11.17
  Като няма "нация" няма да има държава. Всеки сам си избира "Държавата" и на тия дето казват аз какво да направя. Ами Румънците "нацията" обеси Чаушеско на площада. В България "народа" щурмува парламента 89та. Не е да е невъзможно, а тогава даже са нямали социалки.
 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  3 10:12  03.11.17
  ВСИЧКО МАРА ВТАСАЛА, ЗАКОН ГЛАСУВАЛА...И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ "ДПС" ЖЕЛАЕ ДА ТВОРИ ЗАКОНИ, ЗАЩО ТОЧНО ЗА "КТБ"???АБЕ...ДА БЕШЕ ПРОДЪЛЖИЛА ОЩЕ 2-3 ГОДИНИ "ГОЛЯМАТА "ЕКСКУРЗИЯ", КОЯТО БАЙ ТОШО ИМ ОРГАНИЗИРА...ДО 1993г. НЯМАШЕ ДА ИМА НИТО ЕДИН КИРТАК ОТ ТЕЗИ СЪС СТРАННИТЕ ИМЕНА!!!ВИЖТЕ СИ НАСЕЛЕНИЕТО В ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ, ОТ КОМУНИГА ДО ДЖЕБЕЛ Е ПЪЛНА ПУСТОШ!И КОЙ ВСЪЩНОСТ ВИ ИЗБИРА, ТАМ ХОРАТА СА НЕГРАМОТНИ, БЕДНИ...ДАЛИ ВЪОБЩЕ ХОДЯТ ДО УРНИТЕ, ИЛИ ПРОСТО ПОЛЗВАТЕ ИМЕНАТА И ЕГН-ТА В СПИСЪЦИТЕ.КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА, НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА...ДПС Е ИЗВЪН ЗАКОНА И МОРАЛА, ТОВА Е ЕДНАТА ОТ ГЛАВИТЕ НА ЛАМЯТА: БСП-ГЕРБ-ДПС, ВСИЧКИ ДРУГИ ФРАКЦИЙКИ СА МЪРШОЯДИТЕ...
 • Стефака
  Отговор
  4 11:02  03.11.17
  стига с тия закони, хванете Василев и го затворете. него закони не го плашат, той си щрака с пръсти, пък вие творете закони
 • Ники
  Отговор
  5 19:13  03.11.17
  Абе стига с тия закони пост фактум. Докарайте го в съда, има достатъчно закони, на които да се позовете.
 • Антон
  Отговор
  6 19:41  03.11.17
  Нека има закони, че някой трябва да върне милиардите, които Василев източи от КТБ!
 • Мартин
  Отговор
  7 23:40  03.11.17
  ДПС също участва в раздуването на балона КТБ и позволи на доказан престъпник като Цветан Василев да напусне необезпокояван страната!

Напиши коментар:


Публикувай