887 1

Парчета мазилка се стовариха върху 6-годишно момиченце

Мартин Христов

Кирил Иванов, на 68 години, от Перник, е с обвинение за причиняване на средна телесна повреда на дете. Инцидентът е от 27 април т.г., когато от остъклената тераса на Кирил, който живее на последния, 8-ми етаж в панелния блок, се откъсват парчета мазилка, които се стоварват върху главата на 6-годишното момиченце Пламена, пише Struma.bg.

Детето е стояло пред входа на блока заедно с майка си и съседки, но при инцидента няма друг пострадал.

Момиченцето е получило тежки наранявания по главата и тялото, като в детската неврохирургия в „Пирогов“ му бе направена черепно-мозъчна операция.

От проведеното разследване е установено, че собственикът на жилището е бивш строителен работник и без необходимите разрешителни преди много години е усвоил терасата, от която се откъртили парчетата мазилка във фаталния 27 април.

Привлечен е като обвиняем по чл. 133 от НК. Законът предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация.

Перник / България


Още по темата

 • Да спасиш детето си на косъм (ВИДЕО)

  Да спасиш детето си на косъм (ВИДЕО)

  Американец удиви интернет с бързата си реакция при спасяването на дете, съобщи РИА Новости. Видеото е заснето в националния парк в Калифорния. ...
  9.11.2017
  5 218
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Саше
  Отговор
  1 12:20  03.11.17
  Като чуя, че нещо подобно се е случило на дете и полудявам. Боли ме все едно е моето! Но при липса на държава, на всякакъв контрол, на възмездие за идиотите и липса на закрила на свестните хора, подобните случаи ще се множат.

Напиши коментар:


Публикувай