2 520 95

България към Русия: Българите спасиха евреите

Посегателството към историята на суверенна държава и висша форма на политическа наглост

Венцислав Михайлов

Посегателството към историята на суверенна държава и висша форма на политическа наглост.

Това коментира в профила си във Фейсбук Румяна Бъчварова.

Ако Русия иска да заличи и малкото останали добри чувства към нея, така трябва да постъпва.

Провокациите към антисемитизъм и коментарите им след това от едни и същи хора са добре разработена технология на политическото влияние. Но този път грешно разчетено.

Българите, включително и децата, днес знаят, че техните предци, Българската православна църква, българският цар Борис и българските достойни политически мъже направиха невъзможното за времето си, за да спасят българските евреи.

Исторически акт, неслучил се в другите европейски държави.

Не съветската армия, а българският народ спаси българските евреи.

По повод изявлението на говорител на МВнР на Руската федерация, пресцентърът на Министерството на външните работи на Република България заявява:

Когато български граждани застават на релсите пред влаковите композиции, пътуващи към нацистките лагери на смъртта, когато представители на българския политически, икономически и интелектуален елит пишат протестни писма в защита на българските евреи, а висши йерарси на БПЦ се присъединяват към събраните за депортация евреи, заявявайки, че сънародниците могат да бъдат откарани в лагерите само заедно с тях, Червената армия е на хиляди километри от границите на България.

Без да омаловажаваме значението и ролята на Червената армия за ликвидирането на нацизма в Европа в хода на Втората световна война, държим да подчертаем, че подобни опити за подмяна на историческите факти не допринасят за общочовешката кауза на борба с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността и за категорично осъждане на нацизма и неонацизма в съвременните му прояви.

Министерството на външните работи е последователно в позицията си по въпроса за оскверняването на паметници и проявите на антисемитизъм в страната: категорично осъждаме подобни прояви, осъждаме актове на нетолерантност и расизъм във всичките им форми и работим с други институции и правоприлагащите органи в България за разкриване и търсене на отговорност от извършителите.

Преди дни говорителката на руското външно министерство

Мария Захарова поиска българските власти да заловят и да накажат този,

който за пореден път е боядисал част от Паметника на Съветската армия в София.

В разширено изявление тя казва, че поредното оцветяване на спорния монумент в нощта на 31 октомври било придружено с изписване на антисемитски лозунги.

"Тази постъпка е особено цинична в светлината на това, че в годините на Втората световна война, благодарение на нашите воини, стана възможно да се предотврати депортацията на евреите от България (подчертаването е наше - б.р.) и така да се спаси животът на 50 хиляди души от неминуема гибел", казва Захарова.

Според неоспорими исторически факти българските евреи са спасени от депортация повече от година преди Съветската армия да влезе като окупационна сила в България на 9 септември 1944 г.

Изявлението на руското външно министерство напомня подобна провокация лично от руския президент Владимир Путин, който в деня на славянската писменост 24 май т. г. заяви, че кирилицата е дошла в Русия "от македонските земи".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • data
  Отговор
  1 14:36  03.11.17
  Съборете паметниците на една окупационна армия !
 • 123
  Отговор
  2 14:43  03.11.17
  Според мен не са нагли - неграмотни са. Явно и техните политици са като нашите.
 • Реалист
  Отговор
  3 14:44  03.11.17
  Браво на Румяна! Махайте го тоя "мавзолей" от центъра на София и хората няма да се дразнят...
 • Не евреин
  Отговор
  4 14:47  03.11.17
  Незнам кой е спасил Българските евреи. Болния въпрос е: Кой сега ще спаси Българските Българи? Може би евреите ще си върнат жеста, да ама нада ли!

  Коментиран от #95


 • нато и ес
  Отговор
  5 15:01  03.11.17
  Махнете паметника на съветската армия и докажете, че сте в НАТО, че не ни личи. Трябва да се опънем на тия руснаци, не да им слугуваме, че от два стола се пада много лесно.

  Коментиран от #33

 • Истината винаги боли
  Отговор
  6 15:02  03.11.17
  Явно вече това е покана, този паметник да се събори.Великият им вожд беше казал че като няма повод няма да има и проблем,та вече е време.То и без това Ердоган и Путин са аркадаши,та грешка няма от наша страна.....
 • ВМОРО
  Отговор
  7 15:27  03.11.17
  Червената паплач, пардон армия, спаси България от национално обединение. Факт!
 • Кондю Себастиян Щраус
  Отговор
  8 15:31  03.11.17
  Коло удобно забравяте да споменете за депортираните евреи от Македония и Беломорието,които са били под Българска окупация тогава.Със съдействието на отровения като плъх предател борис.

  Коментиран от #13, #17, #83

 • Русенец
  Отговор
  9 15:42  03.11.17
  Колкото и да се напъваме няма да впечатлим руснаците, просто сме от различни категории. Те могат без нас, но ние без тяхната газ, петрол, ядрено гориво и пазари за зарзавата ни и виното не можем. Те пълнят нашите курорти не ние техните. Като останем на студено ще усетим истината!

  Коментиран от #23, #91

 • ВЪН ОТ НАТО
  Отговор
  10 15:47  03.11.17
  Никой да не пипа паметника, че тогава ще видите къде зимуват раците! Вън България от НАТО!!!

  Коментиран от #11, #12

 • Откачен Борсук
  Отговор
  11 15:49  03.11.17

  До коментар #10 от "ВЪН ОТ НАТО":

  Вън русоробите от България!
 • събаряй паметника на окупатора
  Отговор
  12 15:52  03.11.17

  До коментар #10 от "ВЪН ОТ НАТО":

  И какво ще видим бе, колхозников? Ще ми е много интересно да скочите на бой да видиш, какво ще ви се случи!? Това е България, не Русия, тука българите взимат решения, кое да стои и кое да бъде съборено. Ако си чувстваш руснак, заминавай за Москва, както направиха много българи, които се чувстваха турци, последвай техния светъл пример и ни отърви от присъствието си.

  Коментиран от #19

 • ВМОРО
  Отговор
  13 15:53  03.11.17

  До коментар #8 от "Кондю Себастиян Щраус":

  Те не са били поданици на Н.В. цар Борис. Не са били български граждани. Тяхното спасение е било почти невъзможно.
 • събаряй паметника на окупатора
  Отговор
  14 15:55  03.11.17
  За съжаление на никое правителство не му стиска да бутне омразния на всички истински българи паметник, защото за това се искат топки. Аз лично съм съгласен да понеса лишения, но за сметка на това Русия да спре да ни се бърка в политически и икономическия живот веднъж за винаги.
 • ВМОРО
  Отговор
  15 15:56  03.11.17
  www.youtube.com/watch?v=vavnHwu6hAY
 • OMG WTF
  Отговор
  16 15:57  03.11.17
  наСССРания съюз винаги е бил най-големият фалшификатор на българската история.

  Коментиран от #35

 • наблюдател
  Отговор
  17 15:57  03.11.17

  До коментар #8 от "Кондю Себастиян Щраус":

  Ето поредната руска партенка и манипулатор на българската история. За твое сведение руско леке, евреите от Македония са депортирани защото съгласно споразумението с Германия за присъединяването на тези български земи, небългарите (турци, арменци, евреи и пр.) не могат да получат българско гражданство автоматично. Депортираните евреи НЕ СА БИЛИ български граждани и следователно не е имало как да ги спаси Българската държава и Цар Борис III, както правят това за евреите КОИТО СА български граждани.
 • Реалист
  Отговор
  18 15:57  03.11.17
  До коментар #3 : Не пиши под чужд ник !!!
 • ВЪН ОТ НАТО
  Отговор
  19 15:59  03.11.17

  До коментар #12 от "събаряй паметника на окупатора":

  Ти ще даваш наклон само на бавноразвиващите си внуци... пробвайте само и ще видим и без това ни е писнало вече от продажни манерки, като тебе - лизач!

  Коментиран от #20, #24, #26

 • Откачен Борсук
  Отговор
  20 16:00  03.11.17

  До коментар #19 от "ВЪН ОТ НАТО":

  По-продажни маневри от българските русорасти НЯМА! Факт. :)
 • Аааа
  Отговор
  21 16:02  03.11.17
  А това , да не си признателен към онези , които са спасили българите и БЪЛГАРИЯ , не е ли най - висша форма на политическа наглост ???
 • Томов
  Отговор
  22 16:02  03.11.17
  Добре че тоя път не казаха че македонците са ги спасили!!! Не е хубаво нещо да се оскверняват паметници и гробове на който и да било, но мисля че трябва руснаците да направят паметник в Москва на този, който не изпрати едномилионната българска армия с най-добро въоръжение за времето си на източния фронт!!! Сега картината можеше да изглежда по мнооогооо по-различен начин!!!
 • Гаргамел
  Отговор
  23 16:04  03.11.17

  До коментар #9 от "Русенец":

  абе на теб явно хлора едно време ти е дошъл в повече а?
 • събаряй паметника на окупатора
  Отговор
  24 16:05  03.11.17

  До коментар #19 от "ВЪН ОТ НАТО":

  Русначе, пак ти казвам, или отивай за Москва или приеми факта, че си в България и България, като незваисима държава сама взема решения, касаещи бъдещето и, и това с кой да бъде приятел и с кой враг. Рано или късно паметника ще падне, защото моето поколение и следващото, след нас мрази Русия и не храни никакви топли чувства към нея. Харесва ли ти или не, Запада победи и като изключим промитите мозъци от соца, всички останали искат НА ЗАПАД, GO WEST! Всички искаме в ЕС и НАТО, запомни това много добре, преди да се пенявиш и заплашваш!

  Коментиран от #28

 • Грую
  Отговор
  25 16:08  03.11.17
  Ей тарикати, защо не мога да давам оценка на първите 10 коментара?
 • събаряй паметника на окупатора
  Отговор
  26 16:09  03.11.17

  До коментар #19 от "ВЪН ОТ НАТО":

  След 20 години повечето червенюги ще изпукате и тогава ще дойдем ние, дори и децата ви не обичат руското, а западнот, защото ги възпитахте на Запад, изучихте ги в Англия, САЩ, Германия..... От вас ще остане само един лош спомен, но за съжаление, моята младост също ще си замине в един насран "преход", преход към отвъдното, за да ни отървете от неприятните си мутри! И запомни: Нищо няма да вземете с вас, колкото и да крадете, колкото и да лъжете и да мамите, ще си отидете, както сте се родили и никой няма да си спомня за вас.

  Коментиран от #32

 • баси и фашистите
  Отговор
  27 16:10  03.11.17
  Абе ти му казваш,че убил хиляд невинни а той спори,че имал договор с Хитлер да ги изтрепе.
 • Бръм
  Отговор
  28 16:14  03.11.17

  До коментар #24 от "събаряй паметника на окупатора":

  Много си зле! Що не направиха рефередум да видиш ЕС и НАТО!? Пък вица за самостоятелните (диктувани от Козяк) решения щеше да е смешен, ма е тъжен...
 • Фриман
  Отговор
  29 16:14  03.11.17
  Леле! То тук има ли някой здравомъслещ? Това, че сте в нато не ви опазва по никакъв начин! Цялата индустриализация беше направена от толково мразения СССР. Това, че нищо не оставихте за себе си не е проблем на руснаци! Те вляха много пари тук и имаха право да расчитат на поне доверие от българи, да не говорим за вярност. Обаче, във всички исторически моменти сте поддържали врагове на Русия. Затова никой няма да дойде да ви спасява повече, а поводи ще има много и доста скоро. Грейте се в НАТО, което ще се разпадне други ден. Пипнете ли душата на руснака през паметници, ще ви се върне в повече. Защо за Русия сте нищо, а пак руснаци за вас са всичко. Може да си измислите каквото и да е, но географско положение и обстоятелства с ресурси ви намекват с кой трябва да играете, а с кой да работите.

  Коментиран от #30, #31

 • Ушанков
  Отговор
  30 16:16  03.11.17

  До коментар #29 от "Фриман":

  Тея глупости ги говори на баба ми! (Бог да я прости).
 • Гаргамел
  Отговор
  31 16:19  03.11.17

  До коментар #29 от "Фриман":

  я пак пробвай! тая манджа дето се претопля постоянно как руснаците видите ли ни построили заводите и ни дали ноу хау и тн до кога бе ушанки? мозък промит...айде към мАсква
 • ВЪН ОТ НАТО
  Отговор
  32 16:20  03.11.17

  До коментар #26 от "събаряй паметника на окупатора":

  Първо, аз съм бая млад и след 20 не смятам да мра :D Имам 2 деца и на двете не давам да учат историята от учебниците, иначе нищо няма да научат, пък и самите учители по История, не карат децата да учат по "новата история на България", та, бая има да чакате... ха ха ха
 • 33 16:20  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ДАНТЕ АЛИГЕРИ
  Отговор
  34 16:22  03.11.17
  Руми, от селска пръчка акъл се не иска.
 • 35 16:23  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 36 16:25  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гаргамел
  Отговор
  37 16:26  03.11.17

  До коментар #35 от "Бесен Язовец":

  е ти от кое име искаш да говори> от името на 10-те трола дето сте тук ли?
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  38 16:27  03.11.17
  МОЧА трвбва да последва съдбата на мавзолея. Рашките не могат да говорят за антисемизъм, защото са изтребили повече евреи от Хитлер. Като не им харесва да им графитосват МОЧА да си го натоварят и да си го монтират пред Кремъл.
 • 39 16:30  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 40 16:32  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • нато и ес
  Отговор
  41 16:35  03.11.17

  До коментар #36 от "Скорпион29":

  Ей бате ти мутра го раздаваш, вие червените гавази сте най големите мутри. Няма нищо, като ви запукат с автоматите твоите 100 яки момчета няма да сварят да си плюят не петите.

  Коментиран от #44

 • Бесен Язовец
  Отговор
  42 16:38  03.11.17
  Що не се зберете пред паметника да ви видиме колко сте смелчаци екащи и мекащи ?що то на пушек ще ви направиме ей лилипути с голи зад...и тръгнали паметник да свалят и то на армията на Русия
 • 43 16:41  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Скорпион29
  Отговор
  44 16:44  03.11.17

  До коментар #41 от "нато и ес":

  А ти си баш хайверлията и дека са ти автоматите бе овчарю? и калпакати дори е скъсан
 • 45 16:46  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • веднага
  Отговор
  46 16:47  03.11.17
  Моля, евреите веднага да си върнат жеста, като спасят българите от ГЕРБ! Казах!!!
 • Скорпион29
  Отговор
  47 16:48  03.11.17
  И пари имам ще плата по 50 лв. на калпак и кво ше правите мишки половината бойни клубо ще дойдат също и вижда пастета от фашисти още от сега и бъди сигурен момчетата са мн надъхани

  Коментиран от #48, #49

 • Гаргамел
  Отговор
  48 16:51  03.11.17

  До коментар #47 от "Скорпион29":

  спирай тревата бе "бияча"
 • историк
  Отговор
  49 16:52  03.11.17

  До коментар #47 от "Скорпион29":

  Моля те, преди да напишеш поредния си неграмотен пост, иди да си изпиеш хапчетата :)

  Коментиран от #52

 • Бесен Язовец
  Отговор
  50 16:59  03.11.17
  Мишлетата отвръщат на удъра май ше ви пратиме вс.на Запад щом толкова мн си обичате ЕС
 • МММ
  Отговор
  51 17:01  03.11.17
  Да съборим паметниците свързани с руските завоеватели и да вдигнем на тяхно място такива на съюзниците ни от третия райх Хитлер, Гьобелс, Гьоринг,а също и на Мусолини . Да не забравим и Осман паша воювал срещу руските гафове и в най новата ни история великия идеолог Меркел . И на края пред парламента Доналд Тръмп с гордо развят перчем. Хвала!!!!!
 • Скорпион29
  Отговор
  52 17:02  03.11.17

  До коментар #49 от "историк":

  Тия на запад като пр...т тука българите ще се на...т якооооо направо в гащите
 • Бесен Язовец
  Отговор
  53 17:11  03.11.17
  Тоя паметник е вечен България изчезва паметника остава и без др.българите са длъжници на руснаците за вечни времена щото ако не бяха руснаците България нямаше да я има мишоци 500 г.под турско робство щото са се предавали един др.за една жълтица потомци на поп Кръстьо и седнали тука да ми се правят на духовити и патриоти и мишки даже не сте.Имаше малко слвни българи и тех ги предадохте Като Ботев и Левски кап.Петко Войвода дего отрепахте човека щото е русофил, измекяри

  Коментиран от #55, #88

 • Киро
  Отговор
  54 17:16  03.11.17
  Няколкото трола с ушанки направо са се запенили от яд и злоба, браво! Значи сме на прав път! Плашат с бой, а пред огледалото не смеят да се съблекат. Профилът на русофилите под 50 години е ясен - неграмотни, невписващи се в живота лузъри, обикновено самотници, келеши с доста ниско ай кю, дето не са прочели една книга и подобни. Ааа и другата глупост, че ако имало референдум, нямало било да сме членове на ЕС и НАТО, ма вие вярвате ли си бе или под ушанките ви се е сварило мозъчето с 3 гънки??

  Коментиран от #57, #60

 • 55 17:16  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Киро
  Отговор
  56 17:20  03.11.17
  Не било цивилизовано да се разрушават паметници, казват. Добре. Поради тази причина всички паметници на съветската окупационна армия, начело с МОЧа, да бъдат првместени в "музей", на някоя поляна около Подгумер и да могат да си се събират там бабишкерите с букетите!
 • МММ
  Отговор
  57 17:24  03.11.17

  До коментар #54 от "Киро":

  Няма толкова тъпо парче.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  58 17:27  03.11.17
  Кой кой го е писал това за Левски Захари Стоянов масона ли?
 • Мир
  Отговор
  59 17:32  03.11.17
  Тази бабка що не си гледа пенсията?
 • Скорпион29
  Отговор
  60 17:33  03.11.17

  До коментар #54 от "Киро":

  Профила на типичния русофоб между 45 -70г. Живял е през соца прилично но е мечтал за къща с бяла ограда идва 1989 г.и си мисли че ще получи къщата и оградата самоче к...р вижда че е бил излъган от капиталистите и щото го е срам да си признае че е прост хвърля вината на Русия зарди своите неудачи
 • Прометей
  Отговор
  61 17:33  03.11.17
  Публикувано във факти.бг: Ако Русия иска да заличи и малкото останали добри чувства към нея, така трябва да постъпва......“““ Ще кажа САМО....Пошла на Х.Я........ И моля да не триете коментарите които са направо нищо в сравнение с малоумията на бившата “МВР ШМАТКА“
 • Киро
  Отговор
  62 17:34  03.11.17
  Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!
 • Киро
  Отговор
  63 17:35  03.11.17
  Последното е от Христо Ботев
 • Киро
  Отговор
  64 17:38  03.11.17
  Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Коментиран от #66

 • Киро
  Отговор
  65 17:41  03.11.17
  Стефан Стамболов Защо Русия пречи на Съединението? Stefan-Stambolov Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност. Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независи­ма България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съеди­нението. Нейните доброжелателства за наший на­род щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество.

  Коментиран от #67

 • Скорпион29
  Отговор
  66 17:41  03.11.17

  До коментар #64 от "Киро":

  Приказките на масона Захари Стоянов еврейски слуга.

  Коментиран от #79

 • Бесен Язовец
  Отговор
  67 17:46  03.11.17

  До коментар #65 от "Киро":

  Даааа Русия въртеше ,,интриги" и накрая ни плати съединението със 33 тона злато я се скрий под камъка бе че...й
 • 68 18:03  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Истината винаги боли
  Отговор
  69 18:31  03.11.17
  КОЙ е най богат в Русия?Еврейските олигарси управляват Русия.Руският народ е под еврейско робство.След монголското,попада под еврейско и няма надежда за освобождение .....
 • Учител
  Отговор
  70 18:51  03.11.17
  Идете в парк Кайлъка / Плевен и вижте паметна плоча на която пише, че са били изгорени евреи. Направих си труда и попитах в Исторически музей Плевен за повече информация. Оказа се че нямат архивни документи за това събитие. Документите ги била прибрала ДС- МВР . Версията за пожара е че са се самозапалили ?!?!

  Коментиран от #78

 • 71 19:08  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Руми, дъще, да съ не правиш на умници !
  Отговор
  72 19:15  03.11.17
  Самонадейци, с чужда пита помен прави. Руми ти нямаш връзка с НАРОДА, Не се опитвай да ни убеждаваш че си с лебедова шия. Ти си наша селска гъска. В тебе няма нищо чисто свято и народно. За каква суверенност ми говориш, когато ни дъпрат конците от вън. Патка такава!
 • Брат ми
  Отговор
  73 19:16  03.11.17
  руски Мърши 💀

  Коментиран от #80

 • Гаргамел
  Отговор
  74 19:17  03.11.17

  До коментар #71 от "До ИСТОРИК - МРЪНИК":

  много от рано си прекалил с одеклона бе неграмотник

  Коментиран от #76, #84

 • Веки смело го раздавам
  Отговор
  75 19:27  03.11.17
  ВЕКИ не съ и притеснявам. Бай ми селянки ама ВЕКИ не сни. Нявга съ чудих, как ще да кажа на мама че съм снощи нана нана. Ама днеска, всичко е бизнес и пари, от сън спомени и пари няма .
 • ЗАПАДЕН ЦЪРВУЛИ ПРОДАЖЕН!
  Отговор
  76 19:34  03.11.17

  До коментар #74 от "Гаргамел":

  Ще ви дойде времето. Както и да се криете, ХОРАТА ви сочат и тайно ненавиждат. И като троскута с мотиката през корена. Сами вървите на там а не народа.

  Коментиран от #81

 • Бесен Язовец
  Отговор
  77 19:35  03.11.17
  Анално подлива капиталистипеска сган
 • ДС ама коя година преди 44та ?
  Отговор
  78 19:38  03.11.17

  До коментар #70 от "Учител":

  Близач.
 • А ДНЕШНОТО ЗЛАТО ОТ ЧЕЛОПЕЧ
  Отговор
  79 19:40  03.11.17

  До коментар #66 от "Скорпион29":

  КАТО СИ ЗЛАТОТЪРСАЧ, КАЖИ ДНЕШНОТО КЪДЕЕ ?
 • СЛАВА РОССИИ for ever
  Отговор
  80 19:41  03.11.17

  До коментар #73 от "Брат ми":

  СЛАВА СССР !
 • всичките
  Отговор
  81 20:01  03.11.17

  До коментар #76 от "ЗАПАДЕН ЦЪРВУЛИ ПРОДАЖЕН!":

  15 трола викаш ни сочат и ненавиждат....ужас

  Коментиран от #82

 • Бесен Язовец
  Отговор
  82 20:11  03.11.17

  До коментар #81 от "всичките":

  Е нали бяхме 3 трола после 10 сега вече 15 ама май сме милиони,става ли тясно вече?
 • 83 20:20  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 600 години Запада не ни забеляза!
  Отговор
  84 20:22  03.11.17

  До коментар #74 от "Гаргамел":

  500 години ТУРСКО, Запада мълча и ни дума ни вопъл, ни стон! Дойчо Бисмарк измърмори - Русията да ви помага ! След Освобождението ни яхнаха Чорбаджиите, които колеха, бесеха, къщи гориха както бе и по турско, в продължение на 70 години с крави и волови . От 1878 до 1944та. 70 години гнет под Западен адет - ФЕРДИНАНД И САКС КОБУРГОТА! ДА ТИ Е.. АЗ ЖИВОТА. НАРОДА ВЪСТАНА 1923та. Удавиха го в кръв ! ЗАПАДА, МЪЛЧА ! Ни вопъл ни стон. Сега не ПРЕДЛОЖИХА 30 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА " . Та туй е отново ЗАПАДНА Е.НЯ ! КОЙТО МОЖЕ ДА КРАДЕ, ЗНАЧИ ТОЙ Е НАЙ- УМЕН И ЩЕ Е ДОБРЕ ! ГЛУПАКА БЕРЕ ЯДОВЕ И ТЪРСИ СПРАВЕДЛИВОСТ. НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ НА ЗАПАД. ГРАБЕЖ И ЖЕСТОКА ИСТИНА. 600 ГОДИНИ НИ БЛАСКАТ ХУРКАТА И ВСЕ НИ СЕ ЩЕ ЧЕ ТАМ Е ПО- ДОБРЕ. НО НЕ Е ! НАРОДА ВИДЯ МАШИНИ, ЗАВОДИ, ФАБРИКИ, ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, МЕДИЦИНА САМО ПРИ СОЦА С ПОМОЩ ОТ РУСИЯ. ЖИВЯ НАРОДА КАТО ЧОВЕК ЗА ТОГАВАШНОТО ВРЕМЕ. НО УВИ, АЛЧНОСТА ОТ ЗАПАДА НЕ ПОЗВОЛИ. ЖИВЯ НАРОДА САМО 45 ГОДИНИ. 600 ГОДИНИ ЗАПАДНА ХУРКА КРЪВ И МИЗЕРИЯ И САМО 45 ГОДИНИ ДОСТОЙНО !

  Коментиран от #86, #87

 • 85 20:25  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гаргамел
  Отговор
  86 20:29  03.11.17

  До коментар #84 от "600 години Запада не ни забеляза!":

  виж сега, вече е ракиено време, простено ти е да дрънкаш глупости с промитата си червена кратуна
 • anti fashist
  Отговор
  87 20:33  03.11.17

  До коментар #84 от "600 години Запада не ни забеляза!":

  Ти сериозно ли бе? Пък и в стихове си го написал. Като ти е толкова жал за социализъма ,иди да живееш в Москва. Ще останеш много разочарован- ще ти рухнат всички блянове- там е джунгла и там са най-изродските капиталисти- 100 пъти по-зли от западните. Ако не го знаеш тва - значи не си от тая Земя. И не знам защо всичките сте русофили,а като се наложи да ходите да изкарате някой лев на вън, всичките отивате право в сърцето на злото-я Лондон, я Германия, я Испания. Смешни сте.

  Коментиран от #90, #92

 • 88 20:36  03.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  89 20:37  03.11.17
  само да питам русофилиците?кои спаси българските евреи?и що руснаците не спасиха своите,а се напъват за спасители на нашите?
 • Гедеон
  Отговор
  90 21:17  03.11.17

  До коментар #87 от "anti fashist":

  Защото са лицемерни души приятелю. Двойнствеността им е по наследство присъща и най-обща характерна черта. Обикновено тези хора така са заучени да говорят и мислят от малки т.е. никога не са доволни и плмят по собств. си държава колко е лошо тука, колко е лоша Европа, САЩ, но стане ли на въпрос за Русия започват да се разпеняват обилно и лигите им текат даце..
 • Ненадупен
  Отговор
  91 21:27  03.11.17

  До коментар #9 от "Русенец":

  Сериозни причини да се дупим....

 • Олигофренчо
  Отговор
  92 01:37  04.11.17

  До коментар #87 от "anti fashist":

  В Русия няма социализъм. В Русия има американска конституция с американски вандализъм. РУСИЯ не е СУВЕРЕННА държава. Затуй е ДЖУНГЛА с олигарси АМЕРИКАНСКА банда. НО въпреки това, с вързани отзад ръце, РУСИЯ се изправя и започва да напомня за себе зи. Колониалните и статус е въпрос на време и тогаз и ние ще настигнем в България своя глас. ТОГАЗ ти ще бягаш навън да лъвски ХУРКАТА ако не щеш да ЧУКАШ КАМЪНИ за ХАИМБОАЗ две. Що не напишеш как така в тази са АНА страна ти си доб.е а ние зле. Напиши ни, щом толкоз бял СВЕТА за теб. Стиска ли ти? Миришеш на феродо...
 • волен сидеров
  Отговор
  93 12:07  04.11.17
  Тези руснаци хептен се самозабравиха. Да обявим война на русия.Те са слаби сега.Ще привлечем 50-60 техни олигарха към нас и атакааа.
 • тука е така
  Отговор
  94 12:38  06.11.17
  Руснаците за пореден път се излагат и за пореден път след простотията с азбуката която идвала от Македония,доказват че не могат да се нарекат приятел на Б-я.
 • тука е така
  Отговор
  95 12:40  06.11.17

  До коментар #4 от "Не евреин":

  А може би да не изкривяваш темата както си решиш философе.За това сме го докарали до там,защото всеки си разсъждава и си философства и никаква работа не се върши тука.

Напиши коментар:


Публикувай