202 0

ДПС: Ще изхвърлим националистите от властта

Преформатирането на властта е неизбежно, дали чрез предсрочни избори или по друг начин, то е задължително

Венцислав Михайлов

Централният съвет на ДПС задължава Централното оперативно бюро /ЦОБ/, областните и общинските съвети, всички структури на партията, народните представители, евродепутатите и представителите на движението в местната власт да водят политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии. Това решение е взел на днешното си заседание съветът. Това съобщи на пресконференция председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Преформатирането на властта е неизбежно, дали чрез предсрочни избори или по друг начин, то е задължително, каза още Карадайъ. По думите му европредседателството не може да е алиби за коя да е власт, още по-малко за власт с участието на националисти.

Мустафа Карадайъ отбеляза, че ГЕРБ подражава на националистите. Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхната политика и поведение загробват държавата, посочи той. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта Карадайъ.

За осъществяване на този "демонтаж" представителите на ДПС ще използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството.

Мустафа Карадайъ уточни, че следващата седмица ще водят разговори с БСП за евентуален вот на недоверие към правителството. За нас не стои въпросът за сближаване с кой да е, ситуацията в страната е тревожна и трябва да преодолеем този проблем, за да вървим напред като държава, коментира лидерът на ДПС.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай