Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 18:20 3 681 15

Трупове на отровени животни покриха пътя Равда-Несебър

  • трупове-
  • котки-
  • несебър

Десетки трупове на отровени котки стоят в няколко участъка по пътя от Равда до Несебър, съобщи "Бургас24".

На покъртителната гледка са се натъкнали местни доброволци, които се грижат за прехраната и кастрацията на бездомните животни. Те са сигнализирали бургаската организация "Милосърдни сърца".

Сред отровените животни, има и такива, които са все още живи, съобщи Неда Недина от организацията за защита на животните.

Намерени са купички със съмнителна течност. Доброволците са категорични, че те не използват такива съдове и ги виждат за пръв път. Течността ще бъде предоставена за изследване на РЗИ-Бургас. Прибран е трупът на една от отровените котки, който ще бъде изпратен за аутопсия в Стара Загора. Полицията е информирана и работи по случая.

Засега има две спасени котки, които са настанени в клиника. Намерени са и много бебета, които залитат и не могат да се задържат на крачетата си.

"Съмненията ни са, че това е дело или на общината, която опитва да се отърве от бездомните животни, или на голям търговски обект. Така или иначе, това не е начин за разчистване на бездомните животни", коментира Неда Недина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АС ДС

    25 3 Отговор
    КОИТО НОЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА Госод забавя но незабравя
  • 2 НЕразбирач

    11 18 Отговор
    Недо, Недооо - друга работа нЕмаш ли си?! То хора не останаа в това подобие на държава, те котките тръгнАли да оревават!
    Вземете си ги гледайте у вас онея двете спасените поне!

    Коментиран от #4

  • 3 555

    5 5 Отговор
    Сега ще пише онзи ИДИОТ Пазарният Либерализатор да каже че ние грижа повече за котките отколкото за хората

    Коментиран от #6

  • 4 555

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "НЕразбирач":

    Гледаме ги, гледаме ги, поне само материал има се научихме да обожаваме животните, ати оди се бутай с материала
  • 5 тони

    5 1 Отговор
    Да се върне на роднините му!
  • 6 Пазарен Либерализатор

    3 14 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    Няма дакажаче вие грижа повечезакотките, нашите котки са издути и с блестящ косъм, ваксининирани и обезпаразитени, в момента лежат покрай печката и бръмчат, нахранени с пилешки воденички. Ще кажа, че мен не ме е грижа за кучета и котки, които не са мои. Който го е грижа да си ги прибира вкъщи.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 Възмутена

    11 2 Отговор
    Покъртена съм ,че има такива идиоти който убиват невинни котки. Какво са ви направили? Такива хора са за доживотен затвор и дано да ги намерят и да ги пъхнат в някоя дупка. И не само за котките и за всички други животни.
  • 8 Петко Колев

    8 0 Отговор
    Който посяга на животни, утре като нищо може и на човек да посегне. Това са хора, които не ценят живота на околните, били те хора или пък животни. Подобни изверги трябва да се хващат и добре да се "посъветват" в близкото РПУ. След което не би било лошо като животни да се кастрират и опандизват. Нямаме нужда от поколението на такива запъртъци. Така или иначе в тази държава май вече всеки трети е годен да се запише на отчет в местната психиатрия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мафани Закура

    2 1 Отговор
    Като чета коментарите виждам колко лицемери има-могат да ядат риба,пилешко,телешко,конско,магарешко и свинско месо и нито един не надига вой,че тези животни са били убити за да могат същите тези лицемери да си напълнят тумбака. Защо в този случай не се говори нищо за убитите животни ?

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мафани Закура":

    Едно е да убиваш нещо развъдено с цел да се използва за храна и да го изядеш, съвсем друго е да убеш за удоволствие или защото просто те дразни, че се разхожда наоколо.
  • 12 Истината

    2 1 Отговор
    Котките ловят мишки доста тъпо деяние.а и друго не са в състояние да нападнат и убият човек..болни тъпи хора котките им били проблем
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове