607 1

Отказаха да гласуват оставката на кмета на Батак

Кметът не присъства на сесията, тъй като от 9 октомври е в болнични

Мартин Христов

Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на кмета Петър Паунов. Мотивът е, че липсват законови основания за това, тъй като Паунов не е отсъствал безпричинно от работа, не е осъждан и самият той не си е подал оставката, за да се подложи на гласуване.

Кметът не присъства на сесията, тъй като от 9 октомври е в болнични, съобщи БНР.

В началото на седмицата прокуратурата повдигна обвинение срещу Паунов заради незаконна продажба на имот край язовир Батак.

Общинските съветници от ГЕРБ пък го призоваха да се откаже от кметския пост, заради скандал информация, че синът му е печелил обществени поръчки на общината.

Независимо че БСП излизат с опровергаване на това, което се случва, че към миналите три мандата не е бил в конфликт на интереси, поне в последния си мандат всички обществени поръчки, които се изпълняват на територията на община Батак, минават през фирми, които са пряко свързани с кмета на общината, коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова.

Пазарджик / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • един
    Отговор
    1 09:49  04.11.17
    Характерно за червените е, че се подкрепят до дупка. Няма значение кой какво е извършил, за тях е важно, че е "наш"! Защитават всички свои престъпници, кълнат се в тях, безочие до безобразие! Стремежът им е да господстват на всяка цена. За тях това, че кметът е облагодетелствал сина си, не е нищо, така трябва! А в същото време Борисов разбрал-недоразбрал иска оставки, не му пука, че хората може да нямат вина, че обвиненията са скалъпени от червените гении. Дано не му хрумне пак да подава оставка, защото няма вече да гласувам за него, то не че има за кого!

Напиши коментар:


Публикувай