1 567 5

Икебаната: Много по-известен съм от Корнелия Нинова

Мартин Христов

На 31 октомври във „Фейсбук” профила на журналиста Цветан Фиков се появява фотоколаж от две части – плакат на СДС от началото на 90-те години с ограден в червено човек с буйна къдрава коса и бял шлифер, и черно-бяла архивна снимка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Текстът, съпътстващ колажа е „Като за маскарад!”. Недвусмислена препратка към празника Хелоуин, който е в същия ден. На плаката ясно се разпознават Тодор Колев, Лили Иванова, Етиен Леви, Кирил Маричков, Румен Бояджиев, Васил Найденов, Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Александър Кипров, пише novini.bg.

Следва истинска интернет истерия, а към лидера на БСП валят обвинения, че е била част от митинг на СДС.

Още същия ден Нинова отговори с пост във „Фейсбук”: "Вярно е, че поканих Бойко Борисов да се разберем като мъже, но не го приемайте толкова буквално. Доста се позабавлявахме с публикацията, в която на митинг на СДС съм показана като рошав мъж с бял шлифер. Ако го познавате, запознайте ме с “двойника" ми. Благодаря на автора, че ми подари пет минути здравословен смях. А извън веселата част, каня ви на 27.11.2017г., от 15.30 часа, в Софийски градски съд, на първото заседание по делото ми срещу Борисов за твърдението му, че съм била член и активист на СДС. Там ще е истинското забавление".

Ден по-късно изпълнителят Деян Неделчев – Икебаната пише също в профила си, че къдрокосият човек с шлифера на плаката е той:

"Обадиха ми се приятели да ми кажат, че съм объркан с Корнелия Нинова на плаката на СДС от 1990 или 1991, когато се снимахме всички известни музиканти. Не мога да повярвам, че журналистите могат да ме сбъркат с жена, и то политичка, която е от 1-2 години известна, а плакатът е от 1990 или 1991, не помня вече. То се вижда, че съм аз с брат ми и че сме само музиканти. Безобразие!”.

В деня на Народните будители – 1 ноември, авторът на колажа Цветан Фиков съобщи, че колажът с текст „Като за маскарад!” е фалшива новина, която цели да провокира фантазията на фейсбук обществото. Той потвърди това и в предаването „Тази събота” по БТВ.

Фиков е работил в БСП и е уволнен през 2009 г. Твърди, че не таи лоши чувства към партията. Не съм искала да уязвя Корнелия Нинова, учуден съм от нейната реакция – фалшива интерпретация на тази фалшива новина”, коментира още авторът на колажа.

От Врана казуса коментира и Деян Неделчев – Икебаната. Според него на снимката ясно личи, че е той.

"На 53 години съм вече, но не съм се променил много, освен това шлиферът ми не е бял, а бежов", каза Икебаната. Покрай колажа той разбрал, че с лидера на БСП са родени на една и съща дата – 16 януари. Изпълнителят отново каза, че се смята за много по-известен от Нинова.

"Може да направя един весел текст и видео по този случай", завърши Икебаната.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Учуден
  Отговор
  1 17:44  04.11.17
  Аз пък за тая икебана сефте чувам

  Коментиран от #3

 • 2 17:47  04.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кучето шаро
  Отговор
  3 18:54  04.11.17

  До коментар #1 от "Учуден":

  Как за сефте ? Тоя е НАРОДЕН БУДИТЕЛ !
 • Кака Гинка
  Отговор
  4 22:17  04.11.17
  Я пак?...
 • 333
  Отговор
  5 00:21  07.11.17
  Известен си, бе! Спор няма. Ама печално известен.

Напиши коментар:


Публикувай