1 184 2

Жертви обвиняват Спас от Кочериново в нова схема

Още разкрития за измамниха

Росен Стойчев

Още жертви на Фейсбук измамника Спас Василев, станал по-известен с фалшивата си самоличност Александър Николов, проговориха пред БТВ.

Сценарият този път обаче е различен - молба за помощ на пътя. Oпит за интервю със Спас Василев от Кочериново напомня на Станислав Георгиев, че също е бил негова жертва.

Аз си припомних гласа му, защото той е по-специфичен, по-тънък. В момента, в който се обърнах към телевизора и го видях, за мен беше ясно, че това е човекът. Беше паркирал тук, успоредно на пътя, и се разхождаше с празна туба с бензин, спомня си Станислав. Спас и Станислав се сблъскват очи в в очи преди 3 години в столичния квартал "Гоце Делчев".

Спас, придружен от възрастен мъж, обяснява, че е дошъл спешно в София с родителите си, за да закара майка му в болница. Но нямали пари за гориво да се приберат в родното им село Петково и моли за 20 лева назаем. Изглеждаха доста притеснени. Прецених, че сумата не е толкова голяма и дори да ме излъже, няма проблем, ще му ги дам. Той обеща, че ще ми ги върне, разказва Станислав. В следващите седмици започват комуникация по телефона. Започнаха едни смешни обяснения от рода на това, че днес банката е затворила или че ще вземе парите от млякото и утре ще ми ги изпрати. Лъжа след лъжа.

Възстановяване на парите нямаше. Нямаше да бъде проблем, ако бях единственият, допълва потърпевшият. Измамният сценарий, в който се споменава отново село Петково, се повтаря и пред други хора. След това те споделят в интернет.

По това време Спас вече е обявен за издирване и гради активно фалшивия си имидж като Александър Николов. От ГДБОП събират още доказателства за измамите му. Все още идват пострадали от тази престъпна дейност и колегите продължават да събират материалите по досъдебните производства, обясни директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. По случая на Станислав разследване няма, защото той се отказал да подава жалба.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 23:10  04.11.17
  Това да си крадец, измамник или проститутка трябва да ти идва отвътре. Като дарба е. Зорлем да се мъчиш не става. Слави имаше песен: за крадец не ставаш сине ти си БУДАЛА. И те така те.
 • Тути куанти музиканти
  Отговор
  2 20:40  06.11.17
  Този дори не се крие зад "скрит" телефонен номер, а започва най-напред с представяне на живо и след това започва с "приказки по телефона". Необходима му е медицинска експертиза. Сигурно е използвал "откачен" начин, за да замине да учи във Франция.

Напиши коментар:


Публикувай