1 530 7

Каракачанов: ДПС да демонтира чешмите с имена на терористи

Военният министър призова прокуратурата да се самосезира

Светослава Ингилизова

ДПС подкрепиха ли правителството, че сега спират да го подкрепят? Разбирам техния гняв, защото за пръв път те не са трета политическа сила и не са балансьор. Бяха изместени от "Обединени патриоти", но те трудно приемат фактите и смятат, че нещо априори им се полага. Ако смятат, че могат да демонтират нещо, да демонтират някой паметник, като например някоя чешма в прослава на турските терористи. Ако демонтират някои от тези паметници мисля, че стабилността и спокойствието ще са по-големи.

Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в предаването "Неделя 150" по БНР заявката на ДПС за "демонтаж" на патриотите от властта.

"Аз призовавам прокуратурата да се самосезира за подобни изказвания и да подведе Местан под отговорност", категоричен беше Каракачанов по повод искането от страна на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турско малцинство у нас. Той определи това като поредна провокация, за която трябва да се вземат мерки.

Според Каракачанов, Местан би следвало да е прочел Конституцията, в която ясно пише, че не се признават колективни малцинства, а индивидуални човешки права.

"Като цяло бюджетът е това, което може да си позволи държавата", коментира министърът на отбраната Бюджет 2018.

По повод отделените средства за армията, той обясни, че няма как да се поддържа модерна армия, без да се отделят необходимите средства. Той припомни, че от 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите на военнослужещите.

"Това, което ние сме поели като ангажимент, се опитваме да го изпълняваме", коментира Каракачанов протестите на учените и пенсионерите през изминалата седмица.

"Нашата теза е ясна. Да се направи ревизия на фалшивите инвалидни пенсии и със спестените да се увеличат и останалите пенсии", посочи той и допълни, че 700 000 души взимат неоснователно инвалидни пенсии.

Каракачанов заяви, че България подкрепя Сърбия за членството ѝ в НАТО и ЕС, като въпросът за българското малцинство е поставен, полагат се усилия, но има още какво да се желае.

По повод вота на недоверие, иницииран от БСП, Каракачанов заяви, че това е право на опозицията - да критикува.

"Г-жа Захарова е млада и симпатична дама. Вероятно е добре подготвена, но не е запозната с българската история", коментира Каракачанов думите на Русия, че червената армия е спасила българските евреи.

Според него Мария Захарова трябва да прочете по-задълбочено българската история.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 13:32  05.11.17
  Конституцията, в която ясно пише, че не се признават колективни малцинства, а индивидуални човешки права. Каракачанов заяви, че България подкрепя Сърбия за членството ѝ в НАТО и ЕС, като въпросът за българското малцинство е поставен
 • БЛАААА, БЛАААА, БЛАААА.
  Отговор
  2 14:58  05.11.17
  САМОНАДЕЕЦ . ТА ТИ СИ БЕЗ ВОЙСКА ! ЗНАЧИ ГЛАСЪТ ТИ СЕ НЕ ЧУВА , ТИ ПРОСТО НЕ ПЕЕШ В ХОРА НА ЕВРОПА. КАКТО Е ТРЪГНАЛО - КОСОВО, КАТАЛОНИЯ, ШОТЛАНДИЯ, ИТАЛИЯ, КЮРДИСТАН, КРИМ. ВИЛАЕТА МОЖЕ ДА ДА НАХЛЮПИ СЪС ПИСКЮЛ БОМБЕТА. БИХМЕ БИЛИ И ПО- КОЛОРИТНИ В ИЗРАЗЯВАНЕТО СИ, НО СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С МОДЕРАТОРА, ЧЕ БЕЛКИМ ОСТАНЕМ ЗА ПРОЧИТ ВЪВ ФОРУМА. ЩЕ ИМА СЪД НАРОДЕН ЕДИН ДЕН И НЯМА ДА ИМА ДАВНОСТ ИЛИ ИМУНИТЕТИ. ВЕДНЪЖ РУСИЯ ДА СТАНЕ СУВЕРЕННА, ПЯСЪЧНИЯТ ЧАСОВНИК ПОВЕЧЕ НЕ ЩЕ ОБРЪЩА. ТУТО ФИНИТО! БЯГАНЕТО САМО ЩЕ ВИ СПАСИ!
 • СЛАВА РОССИИ !
  Отговор
  3 16:02  05.11.17
  Най-добрият гарант за СУВЕРЕНИТЕТ и гаранция за мир и спокойствие е СИЛНАТА, ОКОМПЛЕКТОВАНА И БОЕСПОСОБНА АРМИЯ И ФЛОТ. НО ТАКАВА ДНЕС НЯМАМЕ НО ЗАТУЙ ПЪК ИМАМЕ ЛАЙКУЧКИ С НАТЪКНАТИ НА ГОЛ Г.З ПЛАСТМАСОВИ ПИЩОВИ. А някога ИМАХМЕ СЕРИОЗНА АРМИЯ И ДОРИ ДАЛЕЧНА НАВИГАЦИЯ, КОЯТО НИКОЙ ДРУГ ОСВЕН РУСИЯ НЯМАШЕ И СС - 20. А ДНЕС НЯМАМЕ ВОЙСКА.
 • Източна Румелия
  Отговор
  4 19:37  05.11.17
  При нас кангалите са на почит, нямаме доверие на каракачанките които се плашат от вълците.
 • безпартиен
  Отговор
  5 20:48  05.11.17
  По същата логика и БСП/БКПтрябва да демонтира всички паметници на т.нар."антифашисти" които по всяко законодателство и във всяка страна биха биликвалифицирани като терористи!!!!
 • не си патриот
  Отговор
  6 21:31  06.11.17
  Защо като се отпуснат надбюджетни пари на МО винаги ги разпределят за заплати, а после се чудят защо нямаме въоръжение и техника. Какви заплати ще увеличава като военните и полицаите вземат найвисоките заплати в държавния сектор. Каракачанов не е никакъв патриот.
 • ХАСАН
  Отговор
  7 20:59  09.11.17
  Хей Каракачанка, цял живот викаше "Да живее руска българската дружба и слава на КПСС" а сега си по атлантик от Соло?он Паси ...

Напиши коментар:


Публикувай