723 5

ДБГ с нов политически проект

Димитър Делчев
Димитър Делчев
Светослава Ингилизова

"Движение България на гражданите" инициира нов политически проект за широки обединения РОД за местните избори.

По инициатива на местните структури на ДБГ в страната Националният съвет на "Движение България на гражданите", който се провежда в София, взе решение да им даде мандат да започнат политически консултации за създаване на широки обединения по места за местните избори, съобщиха от партията.

Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) за местните избори и в основата им ще бъдат партиите от реформаторската общност по места.

Консултациите да се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община, и активни в политическите дебати граждани.

Общинските съветници и областните координатори на ДБГ бяха категорични, че разрушаването на монопола на ГЕРБ по места минава през широки обединения, надхвърлящи рамките на Реформаторския блок.

Според тях трябва да се търси подкрепата на граждани, НПО и партии от десния център, но и с различен идеологически профил, доказали по места, че се противопоставят на корупционния модел, наложен на българските общини.

Членовете на Националния съвет, в който участват ръководствата на местните структури на ДБГ, създадоха и Съвет за местни политики, който ще подготви стратегията за местните избори.

Той беше оглавен от един от най-опитните общински съветници на партията адвокат Даниела Русева от Шумен.

Пред медии Димитър Делчев коментира, че от обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, но кои ще са политическите и граждански субекти в РОД по места, ще се реши след политическите консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат.

Нашите структури настояват за широки обединения и са категорични, че не искат да подкрепят никакви сепаративни действия в дясното, те са готови да изграждат широки фронтове по места, за да може да бъде разбит корупционния модел и феодализацията на общините.

На въпрос дали ДБГ ще подкрепи вота на недоверие за антикорупцията Делчев отговори, че Националният съвет предстои да вземе днес решение, което ще бъде обявено на пресконференцията в понеделник.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Делчев и син
  Отговор
  1 17:41  05.11.17
  РОДът на адвокатите взема нещата в свои ръце.
 • ПИЧ
  Отговор
  2 19:16  05.11.17
  НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ИНТЕРЕСНИ !!! Отиваите при ДСБ и Да БГ ! Къде ви е шефката ??? Вдигна пушилка и избяга при ПАРИТЕ в БРЮКСЕЛ ! Ако искате да ви уважават - отиваите при ДСБ и ДаБГ ! ТОЛКОВА ли ви е трудно да го проумеете - или сте тъпи ???
 • Bocman
  Отговор
  3 19:41  05.11.17
  Моля ви , много ви моля не правете реклама на този гъз.
 • Идеалист
  Отговор
  4 01:14  06.11.17
  Отивайте при Боко и Цоко. И от тях сте по-долни, защото сте техни долни слуги!
 • SDЕЧЕВ
  Отговор
  5 09:52  07.11.17
  КОИ СА ТЕЗИ ЦЪРВУЛИ. КАК СЕ КАЗВАТ И КАКВО СА ПРАВИЛИ ДО СЕГА КАТО ЛИЧНОСТИ ,А НЕ КАТО НЯКАКВО СЪКРАЩЕНИЕ.РОД

Напиши коментар:


Публикувай