276 0

Мустафа Карадайъ: Бюджет-2018 е без идея за реформи

Езикът на омразата, омразата в действие, агресията е днес на власт, каза лидерът на ДПС

Венцислав Михайлов

Не се виждат никакви реформи, в който и да е сектор - това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Плевен. Той беше помолен да коментира предложения от управляващите бюджет за 2018 г.

Много е ясно, че няма да го подкрепим, бе категоричен той. Според него бюджетът е "наливане на средства в нереформирани сектори, без да има идея за реформи".

Карадайъ добави, че реформи са нужни във всички сектори и посочи на първо място сектор "Сигурност", който има нужда да се разглежда в цялост като се актуализира Стратегията за неговото развитие, а не да се създава конкуренция между различните родове войски.

Лидерът на ДПС, добави, че реформи са нужни в здравеопазването, образованието и други сфери. Езикът на омразата, омразата в действие, агресията е днес на власт, каза Карадайъ в отговор на въпрос за неговите впечатления от пътуванията в страната.

Основната вина за това нещо е на ГЕРБ, независимо кои са изпълнителите, смята той. Според лидера на ДПС предстоящото Председателство на страната ни на Съвета на ЕС не може да бъде алиби, за която и да е власт.

Карадайъ припомни, че оценката на ДПС за тази власт е, че "е вредна за бъдещето на страната" и че е било добре "това правителство да си е заминало още вчера".

България


Напиши коментар:


Публикувай