1 055 1

Строят ново училище в Биркова

Милена Богданова

Правителството осигури средства на Община Велинград в размер от 1 718 000 млн. лв., за изграждане на ново училище в с. Биркова. Към настоящия момент в ОУ „Д-р Петър Берон” се обучават 158 деца от с. Биркова и съседните населени места. Условията за учениците са изключително неблагоприятни. Поради недостатъчния брой на класни стаи, учебното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за строеж на нова сграда, но поради липса на средства, проектът не е бил осъществен.

ОУ „Д-р Петър Берон“ ще има нова сграда, в която децата на Биркова и съседните населени места ще получат по- добра начална образователна стъпка за тяхното развитие в бъдеще.

За строежа на новото училище по сметките на общината вече е постъпила сумата от 1 718 000 лева. Кметът д-р Коев увери, че до дни ще стартира процедурата по възлагане на обществена поръчка за избор на фирма изпълнител по строителните дейности.

Нека да припомним, че преди два месеца, след решение на Министерски съвет, правителството отпусна на Община Велинград допълнителна целева сума в размер 1 620 000 лева, за изграждане на детска градина в село Драгиново.

С тези средства, във Велинград за тази година, вече са постъпили повече от 3 000 000 млн. лв. за образователна инфраструктура.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 10:47  08.11.17
    Браво, все отнякъде трябваше да се започне. Стига разруха и грабежи !

Напиши коментар:


Публикувай